Inspiratietuinen Keukenhof

 De inspiratietuinen van Keukenhof, dé plek waar de bezoeker niet alleen kan bewonderen maar ook inspiratie kan opdoen en extra aangespoord wordt om bloembollen toe te passen in de eigen tuin.
De 7 tuinen zijn verschillend in grootte en hebben elk een eigen karakter en thema.

De oppervlaktes zijn gebaseerd op de doorsnee Nederlandse achtertuin en variëren in maat van ca. 50 tot 120 m2. Elke tuin heeft een vaste basisstructuur in de vorm van bomen, heesters, hagen en houten wanden of hekwerken, maar de invulling met vaste planten en bloembollen wisselt jaarlijks. Daarnaast zorgen potten en tuinmeubilair ieder voorjaar weer voor een totaal andere sfeer.
De inspiratietuinen worden bewoond door de familie Van Beieren.
Deze familieleden vertegenwoordigen de doelgroep van de inrichter van de tuin "media en participanten", hebben hun eigen stijl "de trend" en verwerken de bloembollen elk op hun eigen manier.

Rusland is in 2010 het hoofdthema van Keukenhof. Twee van de tuinen zijn geïnspireerd op dit prachtige land.

 De tuinen zijn gelieerd aan de volgende media:
• Liefhebberstuin
• Vlondertuin
• Stadstuin - De Telegraaf/Vrouw
• Buitenkamer - NC - Russisch tuinmagazine
• Bostuin - Landleven
• Ronde Tuin - Mein schöner Garten - Duits tuinmagazine
• Patio Tuin
Bovenstaande media geven op verschillende manieren aandacht aan de inspiratietuinen.

 

 

Trends 2010
Door de maatschappelijke onrust is er een hang naar een landelijke, idyllische, rustige natuurlijke lifestyle. Authenticiteit en creativiteit staan hoog in de belangstelling.
Elke tuin vertegenwoordigt een trend, variërend van romantische pastels tot kleurrijke folkloristische, krachtige donkere tinten en motieven.
De tuin wordt steeds meer onderdeel van het interieur. Naast trendy meubelen zijn creatieve eigengemaakte objecten steeds belangrijker aan het worden. Men wil de eigen persoonlijkheid laten zien in de tuin. Handmatig geproduceerde artikelen hebben daarbij een voorkeur.Originele tuinafscheidingen zorgen voor afscherming en beschutting. Denk hierbij aan buiten gordijnen, muren en halftransparante schuttingen, waarbij creativiteit een belangrijke inbreng heeft. Door de ruimten te scheiden ontstaat een spannend doolhof/coulisse effect. Gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen, grof hout, vilt, wol, etc. het gaat hierbij vooral om een verrassende kijk op bestaande producten.

Het landelijk leven vertaald zich in hippe groentetuinen, boerenplanten, speelse en natuurlijke borders. Het ambachtelijke van het planten van bloembollen staat volop in de belangstelling. Er wordt bewust gekozen voor speciale soorten bloembollen met een authentiek uiterlijk.

Voor meer info zie Keukenhof

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
087b2b
Onthoud mijn gegevens!