Mooie tuin in Westerlo

 Wordt het weer eens tijd om inspiratie op te doen voor uw tuin, dan hebben wij hier nog een mooie tuin om ideeën op te doen!
Rond het huis is de tuin strak en formeel, verder weg beweeglijk en romantisch.
De romantiek komt tot uiting door prieeltjes, slingerende paadjes, rozen, clematissen en vele borders harmonisch geschikt naar kleur, hoogte en bladtextuur. Bijzondere éénjarige planten geven nog een extra toets. Lees verder...

Inspiratietuinen Keukenhof

 De inspiratietuinen van Keukenhof, dé plek waar de bezoeker niet alleen kan bewonderen maar ook inspiratie kan opdoen en extra aangespoord wordt om bloembollen toe te passen in de eigen tuin.
De 7 tuinen zijn verschillend in grootte en hebben elk een eigen karakter en thema.

Lees verder...

Openingstijden 2010 De Tuinen van Demen

 Openingstijden en beschrijving De Tuinen in Demen bestaan uit zestien verschillende tuinen die elk hun eigen kleur en sfeer hebben. Prachtige combinaties van bijzondere vaste planten, bollen en rozen, heel veel rozen. Er is een oranje rozentuin, een rode rozentuin, een witte tuin en meer. De liefhebber van groente kan zijn hart ophalen in de cirkelvormige groentetuin op kleur. In de theeschenkerij kom je even bij onder het genot van een kopje thee.

Demen ligt in een mooie omgeving, waar je goed kunt fietsen en wandelen.

Groepen kunnen op afspraak ook buiten de openingstijden komen.

Open vanaf 30 mei tot en met 29 augustus elke donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. (Zie onderaan een overzicht van data)

Kleine Poelstraat 13
5371 KM Demen (Oss)
0486 413442
06 20692214
info@detuinenindemen.nl

Entree bedraagt €4,00
Honden niet toegestaan

Lees verder...

Agenda zondagmiddag concerten Selatuinen

 Ook dit jaar zullen er weer zondagmiddag concerten gegeven worden in de Selatuinen. De volgende artiesten c.q. groepen zullen akte de presente geven.
Alleskunner Melvin van Eldik, Sopraan Elisabeth Oets en alt Ingrid van Ree welke zullen worden bijgestaan door fluitiste Mi Ying Chen en pianist Pieter van Randeraat, Ernst Langhout en Johan Keus bijestaan door violist Hans Battenberg. Lees verder...

Dagje uit naar Creatieve tuin te Kortessem

ImageEen wel zeer leuke tuin die zeker de moeite waard is om eens bezocht te worden.
De tuin heeft een formeel en een informeel gedeelte. In het formele deel werd een buxusparterre met witte stamrozen aangelegd.
Leilinden kaderen het geheel in.
Grote borders met een brede waaier aan vaste planten zorgen voor de nodige kleurschakering in het informele gedeelte. Verder zijn er gezellige zithoekjes, waterpartij met waterlelies zorgen voor speelse elementen, en een verzameling Hemerocallis, rozen en clematissen.
De binnenkoer is aangekleed met potten topiary en potplanten. Hopelijk staan de bananenbomen in de binnentuin, in bloei tijdens uw bezoek.

 

 

Lees verder...

De Tuinen in Demen

 Bijzondere combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, veel rozen, in de verschillende delen van de tuin met elk hun eigen kleur en sfeer. Zo is er een oranje rozentuin, een witte tuin, een rozerode rozentuin en nog veel meer….

Het geheel is 1,7 hectare groot.

Demen ligt in een mooi landelijk dijkgebied, aan de maas, nabij het stadje Ravenstein. Er kan goed gewandeld en gefietst worden.

Lees verder...

Vijf dagen Castle Fair is Country Living op z’n best!

ImageCastlefair Vorden: 20 t/m 24 augustus 2008.

Castlefair Vorden is al dertien jaar hét hoogtepunt van de zomer. Ook dit jaar valt er weer heel veel te beleven, ontdekken én genieten op de kasteelweide van Kasteel Vorden. Want de Castle Fair staat voor een groen, actief en avontuurlijk buitenleven.
De spectaculaire demonstraties rondom de ‘countrydieren’ zijn echte publieksfavorieten. Zo zijn er wervelende shows met paarden in de hoofdrol en jachtproeven met getrainde honden. Maar ook de duikvluchten van roofvogels blijven intrigeren. Wederom dit jaar is er weer een spannend parcours ingericht waarbij u zelf kan ervaren wat echt terrein rijden inhoudt. Stap in bij een van de ervaren instructeurs en beleef wat een jeep allemaal kan.
Vijf dagen Castle Fair is Country Living op z’n best! Lees verder...

Aanbevolen, de Tuindagen van Beervelde (dichtbij Gent) in voorjaar 2008

Zeker de moeite waard! 

De Tuindagen van Beervelde zijn een begrip geworden.

200 goed geselecteerde exposanten en 20.000 bezoekers ontmoeten elkaar in een uitzonderlijk mooi privépark in een regio bekend omwille van zijn plantenkwekers.

Het thema van de lente-editie van 2008 is 'Bloembollen Nieuwe Stijl'

'Bloembollen Nieuwe Stijl' kan samengevat worden als de combinatie van elkaar in bloei opvolgende bloembollen die goed passen tussen de hen omringende vaste planten. Er zit wel iets in, in deze manier van werken: In het begin van de lente hebben vaste planten (en de rozelaars) ons niet veel te bieden. Tegen het einde van de lente wordt het bollenloof dikwijls lelijk. Waarom dan geen bloembollen tussen de vaste planten (en rozelaars) mengen? De vastenplantenborder wordt vanaf eind maart boeiend en op het moment dat de bollen uitgebloeid raken wordt het lelijk geworden bollenloof door de opgroeiende vaste planten gecamoufleerd. Dit zijn grote de grote lijnen. De mogelijke combinaties zijn ontelbaar. Gelukkig stelt Jacqueline van der Kloet ons in haar boek 'Toveren met bollen' tal van concrete voorbeelden voor. Deze Nederlandse groenontwerpster en beplantingsspecialiste, al jaren de stuwende kracht achter de vernieuwing van Keukenhof, is de grondlegger van deze nieuwe stroming op gebied van bloembollengebruik. .

Lees verder...

Leer online tuinieren middels video filmpjes

 Online Tuinieren introduceert leerzame tuinfilmpjes op internet

Altijd al willen weten hoe je een Hortensia snoeit, vaste planten moet scheuren of Buxus moet stekken? Op de website Online Tuinieren die begin dit jaar online gegaan is worden al dit soort tuinklussen middels duidelijke filmpjes voorgedaan. Het verschil tussen de filmpjes op Online Tuinieren en de verschillende tuinprogramma's op televisie is dat men gericht naar een onderwerp wat hem of haar aanspreekt kan kijken. Bovendien gaan de filmpjes op Online Tuinieren dieper in op de onderwerpen en zijn ze te bekijken wanneer de bezoeker dat uitkomt.

 

Lees verder...

Landgoedfair Beeckestijn bestaat 20 jaar

 Estate Events viert in de lente van 2008 het vierde lustrum van Landgoedfair Beeckestijn. Al twintig jaar is de fair dè plek om het nieuwe buitenseizoen in te luiden. In de stijlvolle entourage van het eeuwenoude park Beeckestijn genieten zij van sfeervolle workshops en stands met stijlvolle landelijke én luxe producten.

Heerlijk Buitenleven
In de 20 jaar dat op Landgoed Beeckestijn de Fair wordt georganiseerd, zijn er vele andere buitenbeurzen met een zelfde karakter bij gekomen. En toch blijft Landgoedfair op Beeckestijn ongeëvenaard.

Lees verder...

Een mooie tuin bezoeken, bezoek eens 'n Dijk van een tuin”!

 Dat de naam 'n Dijk van een Tuin zowel letterlijk als figuurlijk kan worden opgevat is te zien op de foto hiernaast.
De 3.500 m² liefhebberstuin is gesitueerd onderlangs de Waalbandijk en de 100 m. lange dijkhelling is stukje bij beetje veroverd.

Er zijn stapelmuren gebouwd waardoor tuinterrassen ontstonden die bereikbaar zijn gemaakt d.m.v. trapjes.

Lees verder...

Tips voor het aanleggen van een tuin

 Geschreven door Ingrid Piek

Bezint eer je begint

Bepaal aan de hand van de Noordpijl op de ontwerptekening waar de zonaanbidders of de liefhebbers van schaduw moeten komen.
Meet de beplantingsvakken goed op (schaalverdeling), zodat er niet te veel of te weinig planten gekocht worden.
Bepaal de grondsoort, of laat dit doen in een tuincentrum. Bij een nieuwbouwhuis is er vaak bemeste tuinaarde opgebracht
Kijk of er na een regenbui geen water blijft staan in de tuin. Er kan zich bijv. bouwafval bevinden onder de nieuwe tuinaarde of een ondoordringbare laag.
Zet geen planten op plekken waar ze het niet willen doen. Er is ruim voldoende keuze voor ieder plekje in de tuin.

Lees verder...

De privé tuin Oss West Tuin best, mooie kijktuin!

 Oss West Tuin Best is 1600 vierkante meter groot. De tuin is van Marja Friessen en toen zij hier kwamen wonen in 1988 stonden er een paar coniferen op een rijtje, grasland met geiten erop en een moestuin, meer niet.
Na een cursus tuinarchitectuur is zij begonnen om de grote lijnen te vormen.
Naarmate de jaren vorderden en haar kennis van planten groter werd is de tuin ontstaan zoals zij het graag wou.
Zij houdt van duidelijke structuren met daarin uitbundige begroeiing en bloeiende planten. Gedeeltelijk op kleur gehouden. Haar voorkeur gaat uit naar heemplanten en kruidachtigen. Planten die in de natuur voorkomen.......... Lees verder...

Voor u begint met de aanleg van de tuin, kies de vorm van uw tuin!

 Als u een wensenlijst gemaakt heeft kunt u gaan denken aan de vormen van uw tuin.
Onderstaande de meest gebruikte vormen:

- Rechthoeken
- Cirkels
- Zeshoeken
- Driehoeken
- Gebogen lijnen

De eerste drie worden veel toegepast bij architectonische tuinen, de laatste 2 worden veel gebruikt bij landschappelijke ontwerpen. Een aantal van deze vormen kunnen we combineren, rechthoeken en cirkels of cirkels en zeshoeken . Het is zeer belangrijk om een hoofdvorm uit te kiezen, en deze voor 80% te gebruiken in uw tuinontwerp. Wordt dat niet gedaan dan kan de tuin erg onrustig en rommelig ogen.

Lees verder...

De tuinen van het Paleis Het Loo

 Bent u nog nooit in de tuinen van Het Loo geweest en houdt u van strakke tuinen, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Paleis Het Loo.

Kenmerkend voor de zogenaamde formele tuin in de 17de eeuw is de strakke symmetrische aanleg. Zo ook op Paleis Het Loo. Rond de middenas is een aantal bloemperken (broderieparterres) gegroepeerd, ingevuld met geschoren buxushaagjes in decoratieve patronen. De randen (rabatten) zijn opgevuld met een keur aan vaste en éénjarige bloemen en planten, afgewisseld door in model geknipte jeneverbesstruiken, zo kenmerkend voor de Veluwe. De vaak zeldzame gewassen werden door de West-Indische en Oost-Indische Compagnieën van heinde en ver voor Willem III en Mary II meegebracht.

Lees verder...

De Tuinen van Appeltern, Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingsinstituut.

 De Tuinen van Appeltern bestaat uit een 12 hectare groot tuinenpark met meer dan 180 verschillende voorbeeldtuinen.

 

Op deze website laten wij u alvast kennismaken met het park.. U zult merken dat een bezoek aan De Tuinen van Appeltern beslist de moeite waard is.

 

Er wordt u sfeervolle tuinbeleving, inspiratie, ideeën en praktische informatie geboden.

 

U wordt voorgesteld aan ontwerpers, hoveniers, kwekers en productleveranciers. Bovendien laten zij u veel foto's en ontwerpen zien ter inspiratie.

Lees verder...

Landschapstuin Klein Knoevenoord

 Eén tuinontwerp, maar vele sferen en een rijkdom aan kleuren.

Wat voor soort tuin is Klein Knoevenoord

De fraaie tuin van Klein Knoevenoord, 1,5 hectare(15.000 m2) groot, is in landschappelijke stijl aangelegd. De tuin kenmerkt zich door vloeiende lijnen, een uitgebalanceerde beplanting en rust. Een ruimtelijk gazon verbindt kleurrijke borders, een intieme binnentuin, drie vijvers en een gevarieerde bospartij.
De tuin heeft impressionistische en romantische kenmerken en wordt omringd door het landgoed het Leusveld. Lees verder...

Arboretum Kalmthout waarin de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur is opgenomen.

 Een droom van een tuin.

De kracht van Arboretum Kalmthout is de eigenheid waarmee de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur van de tuin is opgenomen. De vele bijzondere planten groeien in esthetische arrangementen.

De ongebruikelijke combinaties van rijkbloeiende bomen en struiken dompelen de tuin het hele jaar onder in een zee van kleuren. Hiertussen verleiden slingerende, frisse graspaden de bezoeker tot inspirerende wandelingen in de twaalf hectare grote tuin. De landschappelijke aanleg resulteert in een verrassend natuurlijke en harmonische uitstraling.

Lees verder...

De Tuinen van Ineke Greve “Huys de Dohm”

 Wanneer u de toegangspoort van Huys de Dohm binnengaat bevindt u zich op het voorplein met het linden carree, de muurfonteinen, de groen sculpturen en het beuken prieel.

U kunt hier genieten van de rust die alleen groen kan geven om daarna verrast te worden door kleurrijke tuinen die zich achter de eikenhouten poort bevinden.

Lees verder...

De tuin bij het landhuis Oosterhouw is een presentatie van drie eeuwen tuinkunst.

 Het zichtbaar maken van verschillende stijlperioden met de daarbij behorende materialen en planten. Als eenvoudig voorbeeld kunnen we nemen de Ligustrum, waarvan de soort vulgare al sinds de Romeinen in cultuur was. Deze staat in het Landschappelijk deel. De Ligustrum ovalifolium is in 1843 vanuit Japan ingevoerd. Onjuist zou het zijn deze plant in een classicistische stijl of in de Landschapsstijl toe te passen. In het Art Nouveau-gedeelte is deze plant zeer op haar plaats.

Bij een huis hoort een tuin. Zomaar een tuin schept behagen, maar een bepaalde doelstelling geeft een extra dimensie. Een meerwaarde kan ook worden verkregen door anderen mee te laten genieten. De doelstelling hier is een educatieve tuin, waarbij de historie van de tuinkunst voorop staat. Historie vinden we in de verschillende stijlperioden, maar ook de historie van de plant komt aan de orde.

Lees verder...

De tuinen van Parkhof Swalmen.

 Parkhof Swalmen is een tuin die in de loop der jaren is aangelegd en steeds verder uitgebreid tot een oppervlakte van 3500 m2. In 1987 is het huis gekocht met een sterk verwaarloosde tuin. Nadat het huis uit 1932 was gerenoveerd en uitgebreid, werd de tuin onder handen genomen. Er werd een globaal plan opgezet. Begonnen werd direct achter het huis met het aanleggen van een overdekt terras, 2 vijvers die met elkaar verbonden werden d.m.v. een waterval en een tweede terras. Ook vinden we hier een borrelsteen en nog enkele andere waterornamenten. Daarachter werd een gazon aangelegd in een schaduwgedeelte. Hier werd later een tuinhuisje met rieten dak geplaatst. Het achterste gedeelte van de tuin werd moestuin. In deze aangelegde gedeelten van de tuin werd toch weer regelmatig veranderd. Lees verder...

’t Huys op de Hei…. voor ‘een belevenis op maat’.

 't Huys op de Hei, het domein van Eugene van Kempen en Nancy Fransman, gelegen aan de Verlengde Heistraat in Sambeek, opent vanaf donderdag 5 april wederom haar poorten. U kunt vanaf dan elke donderdag terecht om de tuinen rondom het huis te beleven.

De tuin meet 1,7 ha. en is aangelegd onder architectuur van Arend-Jan van der Horst. Hij verdeelde het oppervlak in percelen van verschillende grootte en maakte voor ieder deel een ander ontwerp. Daarbij waren symmetrie, zichtlijnen, en behoud van oude elementen het uitgangspunt. Zo ontstonden de vijvertuin ( 65 meter lang ) in zachte groenen en witten, het niet te temmen bamboebos, de roze tuin, de 8 rozenbogen met een spanwijdte van 10 meter die in mei en juni overladen zijn met rozen, de oude boomgaard, de kruidentuin, de malustuin, de witte tuin en de platanenlaan en kastanjelaan.

Lees verder...

Open tuin “DE HEERENHOF” in Heer

 De Heerenhof, in Heer gelegen, is een tuin vol creatieve verassingen.Samen met nog 2 andere beroemde tuinen t.w. Kasteel Wijlre en Huys de Dohm in Heerlen vormen zij De Limburgse Tuinen.
Velen hebben de weg gevonden naar dit groene paradijs in Maastricht.
De Heeren van de Heerenhof werken met strakke structuren en prachtige kleurencombinaties. Ook is er veel levende have te zien, waaronder drie zeldzame witte Pauwen. Deze pauwen hebben een geheel eigen tuin die " slechts" bestaat uit groene structuren; gras, hagen, buxus- en taxusvormen en bomen.
Helemaal achter in de tuin is een openlucht theater gebouwd waar U in alle rust kunt genieten van een kopje koffie.... Lees verder...

Arboretum Poort-Bulten in de Lutte

 Het Arboretum Poort-Bulten is gelegen in De Lutte (gemeente Losser) aan de weg naar Losser, even buiten het dorp. Het terrein heeft een oppervlakte van 19 hectare, waarvan 10 hectare in beslag wordt genomen door het arboretum. De rest van het terrein bestaat uit een natuurterrein met daarin een uniek poelenlandschap en een bosstrook. Het arboretum is een fraai aangelegd park met daarin circa 2500 bomen en heesters, verdeeld over 1000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. U vindt in het arboretum een oase van rust met onder andere in Nederland onbekende bomen. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Lees verder...

Welkom in de Botanische Tuin TU Delft

 Door de ingang aan het poortlandplein 6 is het in alle seizoenen binnen de Botanische Tuin  (2,7 hectare) van de TU Delft een heerlijke plek om te genieten van een bijzondere plantenrijkdom, waaronder nuttige planten, zoals specerijen,(sub) tropische vruchten en grondstoffen (rubber, vezels) voor industriële toepassingen, welke te zien zijn in het kassencomplex.

Verder zijn er in de tuin diverse wandelroutes. Onder andere langs VOC-planten.Ook is er een boekje over giftige planten welke ook in deze tuin te zien zijn....

Lees verder...

Botanische Tuinen Wageningen

 Een bezoek aan de botanische tuinen van Wageningen moet u beslist een keer gedaan hebben. De tuinen zin verbonden met de wetenschap en de planten worden gebruikt voor onderzoek en onderwijs. Daarnaast zijn de tuinen bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het groeien en bloeien van al dan niet bijzondere planten. Ook als u gewoon een lekkere wandeling wilt maken, bent u van harte welkom. Het is een zeer verzorgd park en er staan verschillende bankjes waar u heerlijk in de zon of in de schaduw afhankelijk van de weersomstandigheden kunt gaan genieten van de natuur die hier wel zeer aanwezig is. U kunt gaan uitkijken naar de Rijn die kronkelend in de diepte aan u voorbij trekt. Ik heb helaas geen mooie foto voor u om e.e.a. te onderschrijven maar het is zeker de moeite waard!... Lees verder...

Centraal gelegen, het Von Gimborn Arboretum

 Verscholen en ver weggestopt van de stad Doorn, ligt het Von Gimborn Arboretum, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken! De kans is wel zeer aanwezig dat u oog in oog komt met een van de hertjes die hier rondstappen. De tuin wordt op de hoofdweg aangegeven met een klein bordje arboretum, goed opletten.

Het Von Gimborn Arboretum is van oorsprong een privé-tuin. De toenmalige eigenaar, de bekende inktfabrikant Max von Gimborn, begon met de aanleg eind 1924

Lees verder...

Westerse Levenstuinen volgens het Zen principe

 Binnenkort eens de Levenstuinen van Groot-Hontschoten bezoeken, deze tuinen liggen in Teuge in het oostelijke stroomgebied van het Veluwe-massief naar het IJsseldal.

De rondgang door deze Levenstuinen vertelt u een verhaal, waar u de belangrijkste facetten uit een mensenleven zult tegenkomen en herkennen.....

Een levensverhaal, vanaf de tuin van de bevruchting tot en met de tuin van de dood.

Door middel van een geraffineerde beplanting, tuinfollies, bouw- en kunstwerken is een bijzondere wereld vol westerse en oosterse symbolen gecreëerd, waarin op filosofische en symbolische wijze het leven van de mens wordt verhaald.

Lees verder...

De grootste botanische tuin van Nederland in Haren

 In Haren vlak onder Groningen vindt u de grootste botanische tuin van Nederland, de Hortus Haren. Hier groeien en bloeien, op een oppervlakte van circa 21 hectare, planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld.

Zowel bij goed als bij slecht weer is de Hortus een uitstekende locatie om enkele uren in door te brengen. De verschillende tuinen kunnen zelfstandig of onder begeleiding van een rondleider worden bezocht. Wanneer u de tuin gaat bekijken met één van de ervaren rondleiders, krijgt u meer gedetailleerde informatie over alles wat groeit en bloeit in de tuin. Reserveren hiervoor is wenselijk

Lees verder...

Botanische Tuin in Nijmegen Hortus Arcadië

 De Botanische Tuin ligt in het monumentale park Brakkenstein, bekend om zijn lommerrijke beukenlanen. De tuin bestaat uit gevarieerde landschappen, centraal ligt een grote vijver waar af en toe spontaan een ijsvogel overheen scheert. Grote rietkragen omringen de vijver. Hierachter begint het moeras, waar o.a. veel amfibieën leven. Droge knuppelpaden voeren langs een verassende plantenrijkdom met o.a. wederik, kattenstaart en rietorchissen. 

Op het Alpinum, een rotsheuvel met stenen uit de Ardennen, groeien bergplanten als akelei en knikkend nagelkruid. Hier ontspringt een kabbelend beekje, dat langs sleutelbloemen en goot hoefblad naar de vijver stroomt. Bezijden het beekje ligt het kalkgrasland, waar mooie voorbeelden uit het Zuidlimburgse mergelland zijn te vinden zoals de betonie, knolspirea en veldsalie. Een groot gevarieerd bosgebied omringt de tuin....

Lees verder...

Proeven in de Tuinen van Mien Ruys

 Volgende week eens een bezoekje brengen aan de Tuinen van Mien Ruys. Vanaf 1 april zijn de tuinen weer open en een bezoek is zeker de moeite waard. U kunt zich hier wel even vermaken en als het mee zit kunt u ook nog een praatje maken met mensen die de tuin onderhouden.
Deze tuin is een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. En een oase van rust voor iedereen, die gewoon een paar uur in stilte wil genieten.....

Vanaf het prille begin staat het experimenteren met planten, materialen en vormgeving voorop. Toen Mien Ruys begon te werken op de afdeling tuinontwerpen van de kwekerij Moerheim, bestonden er in Nederland nog geen studiemogelijkheden. Vakliteratuur was schaars. Om ervaring op te doen met de planten die op de kwekerij werden gekweekt, experimenteerde ze in de boomgaard en de groentetuin van haar ouders met planten voor schaduw en zon....

Lees verder...

De Japanse tuin van Clingendael

ImageAls de zon even gaat schijnen in begin mei en u houdt van wandelen in een mooi park, dan moet u beslist eens naar den Haag trekken om daar het park van Clingendael te bezoeken

Het park van Clingendael heeft nu twee bijzondere elementen, dat zijn het Sterrenbos en de Japanse tuin.

Het dichte Sterrenbos, dat naast de Japanse tuin ligt, heeft een onderbegroeiing van schitterende geurende rododendrons. U kunt er een heerlijke wandeling maken en genieten van de vele verschillende soorten ganzen die net als u van het voorjaar genieten. De karpers in de vijver beginnen weer naar boven te komen en zijn ook, als u er oog voor heeft, een lust om te zien....

Lees verder...