Het boek “De erfenis”

 De aanleiding tot een van de grootste conflicten in een mensenleven

Nadat moeder is overleden ontaardt het conflict in een rechtszaak over de verdeling van de erfenis. Hierbij krijgt Willems met uiteenlopende problemen te maken: kan ten onrechte opgenomen geld teruggevorderd worden? Hoe valt het verdwenen kunstwerk te verrekenen? Hoe kan de erfenis in goede banen geleid worden? Al snel raakt Willems verstrikt in een web van advocaten, medisch specialisten, notarissen en vals spel van familieleden.

Boekfragment:
Ik hoop nog steeds dat het niet waar is. Dat op moeders rekening het miljoen staat dat er zou moeten zijn, of nog zeven ton, of vijf. Waar houdt het op? Wanneer zal ik besluiten om Reina's verduisteringen met de mantel der discretie te bedekken? Als ik niets vreemds vind of niets rapporteer, vermijden we een hoop ellende. Als ik in een café blijf zitten schrijven aan dit boek totdat het vliegtuig me terugbrengt naar Schiphol, dan hoef ik Reina niet te confronteren met een lastige ontdekking, dan bespaar ik moeder een vervelend verhaal. Dan hebben we geen probleem.

Gegevens
Genre: Mens & maatschappij
Omslagontwerp: Bureau Beck
ISBN: 978 90 468 0537 4
NUR: 400
Aantal pagina's: 192
Afmetingen: 13,5 x 21 cm

Actie Senioren Blogse, maak kans op een gratis boek "De Erfenis"
Heeft u ook een mooi boek gelezen, stuur ons dan uw recensie op over dit boek, wij zullen dan dit op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij dan enkele exemplaren van De Erfenis!
Succes
Redactie VoorPlussers

De schrijver
Jaap Willems (1943) is journalist, schrijver en hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde meer dan twintig boeken over natuur en milieu (o.a. het Groot Rijnboek) en over wetenschapscommunicatie (o.a. Handboek Journalistiek Schrijven, samen met Henk Donkers). Late Liefde. Opnieuw verliefd na je vijftigste is zijn eerste persoonlijke boek.

Wilt u een filmpje zie waar de schrijver aan het woord is kijk hier

Dit boek bestellen zie NieuwAmsterdam

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c1199b
Onthoud mijn gegevens!