Belgische senioren zijn sportiever dan vroeger

 (Belga) Ongeveer twee derde van de Belgische senioren (+55) doet minstens eenmaal per week aan sport. Daarmee doen ze het bijna even goed als de gemiddelde Belg (65 procent). Dat blijkt uit de tweede Passage FitIndex van Passage Fitness First.

Van de ondervraagde 55-plussers deed 60 procent minstens wekelijks aan sport. In hun jeugdjaren sportte slechts een derde van hen wekelijks. Lees verder...

Inloop/demonstratie computercursussen senioren

 TIEL - ROC Rivor houdt donderdag 6 september een inloop/demonstratiemiddag over de computercursussen voor senioren.
Belangstellenden kunnen hier terecht voor meer informatie over de cursusinhoud en ook zelf plaatsnemen achter de computer. De computercursussen zijn bedoeld voor senioren die graag met hun tijd willen meegaan en starten halverwege september. De prijs van een gesubsidieerde basiscursus bedraagt voor 16 lessen €100,-, exclusief boeken. Ook is het voor senioren mogelijk om bestaande kennis van Word, Internet of Windows uit te breiden of om een cursus fotobewerking te volgen. Lees verder...

Vakantieteam voor en door senioren

 door Wim de Jonge


RHEEZERVEEN - Naast een animatieteam voor kinderen, duikt nu een nieuw fenomeen in de gemeente Hardenberg op: een recreatieteam van senioren voor senioren. Het is een gezamenlijke project van Vakantiepark Het Stoetenslagh en Stichting Stimaro.

Beide denken dat ze een landelijke primeur hebben. Het oorspronkelijke idee kwam boven borrelen tijdens een brainstormsessie van ondernemers in het innova-team. Jan van Veen (Het Stoetenslagh) nam voor de uitwerking contact op met Stimaro. Deze stichting probeert ouderen weer deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt.

Het is niet de bedoeling dat het seniorenteam activiteiten als disco's en speurtochten gaat organiseren. Van Veen noemt als mogelijkheden een fietstocht met uitleg over de streek en gezamenlijk bezoek aan een museum.

Lees verder...

Senioren kiezen voor de bus

 door Henk Snijders


Donderdag 2 augustus 2007 - DEN HAAG/LITH - De touringcar profiteert ten volle van de vergrijzing. In 2020 gaat dertien procent meer vakantiegangers met de bus op reis, voorspelt de Postbank in een onderzoek naar vakantievierende Nederlanders.

Busvakanties zijn vooral populair bij jongeren tussen de 13 en 17 jaar en onder 55-plussers, zegt Postbank-econoom Charles Kalshoven. "Het aantal jongeren daalt weliswaar, maar de toename van ouderen is veel groter." Ook vakanties naar Duitsland en Groot-Brittannië winnen aan populariteit door de vergrijzing en de camping legt het de komende jaren af tegen het hotelbed.

Lees verder...

Goedkope rijbewijskeuring

 Voor 70-plussers geldt dat zij in principe elke vijf jaar een nieuw rijbewijs moeten aanvragen. (Zie voor de procedure hiervoor ook: http://rijbewijs.cbr.nl)
Wie 70 jaar of ouder is moet zich voor een nieuw rijbewijs ook medisch laten keuren. De kosten van de medische keuring variëren van ongeveer € 25,00 tot zo’n € 75,00. Veel te duur! vindt de ANBO. De ANBO biedt leden daarom in samenwerking met de Unie KBO en PCOB  de mogelijkheid zich te laten keuren voor maximaal
€ 25,-. Verspreid over de provincie gevestigde officieel geregistreerde artsen voeren de keuringen uit.
Lees verder...