Oude Ambachten en Folklorefeest in Centrum Hillegom

 Op zaterdag 19 juni a.s. organiseert IRH Koopcentrum Hillegom een gezellige ambachtelijke markt in de Hoofdstraat van Hillegom, en op het Henri Dunantplein. Op deze dag vol nostalgie zijn vele oude ambachten vertegenwoordigd in Hillegom. Naast de ambachtslieden vindt u op 19 juni vele mensen in klederdracht, en treden er diverse dansgroepen op als Dansgroep Wijdenes, Westfriese Dansgroep Schagen en de Blokkerder Dansgroep. Het programma bestaat uit Walsen, Polka's en Boerendansen, afgewisseld door liedjes en voordrachten in het West-Fries. De ambachtengroep van Brekfort uit Deventer komt in klederdracht demonstraties geven van maar liefst 10 oude ambachten: van mandenvlechter tot stoelenmatter of klompenmaker.

Het folklore- en oude ambachten feest in Centrum Hillegom zit boordevol verschillende en leuke attracties. Kees "Kist," een boekverkoper is een evenement op zichzelf. Hij komt met zijn beroemde boekenmuur, opgetrokken met wel 800 oude wijnkistjes, waarin de boeken zijn uitgestald.Verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp richt een expositie Grootmoeders en Moeders Erfgoed in met o.a. alle nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse en andere Plaatjesalbums als Flipje Tiel, auto-, vliegtuig- , en schepenalbums, enz. Iedereen kan schoolherinneringen ophalen bij de vele oude Schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses. Ook zijn veel Aap-Noot-Mies-spullen als leesplankjes en letterdoosjes enz. uit de tijd van Ot en Sien te bewonderen. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde ervan te vernemen of het materiaal te verkopen.

Er is een manden vlechter, een stoelenmatter, de klompenmaker de poppendokter, de ambachtelijke palingrokerij, de Tiffany glasbewerker en de bekende portret tekenares Ineke Ligtermoet , de landelijk bekende kaas en klompenmakerij van de Clara Maria boerderij uit Amstelveen, een imker, de bekende ambachtsman Dick Zwaan uit Spakenburg gaat visnetten breien en boeten en hij vervaardigt ook oude Zuiderzee botter modellen, etc.

Draaiorgel ‘het Buikie' zal deze dag door het gehele koopcentrum komen spelen en zorgen voor een sfeervolle muzikale begeleiding van de ambachten. Voor de kinderen is er een oud- Hollandse poffertjeskraam, suikerspin en niet te vergeten de Oud Hollandse gebakkraam.

Op het HD-plein wordt voor de kinderen een super zeven meter hoog Molen luchtkussen en een Koeien luchtkussen geplaatst. Verder kunnen de kinderen, als ze uitgesprongen zijn, nog even ‘de koe melken' voor een lekker bekertje ranja. Natuurlijk is er ook weer een antiek-, boeken- en curiosamarkt, waarvoor zich nog een aantal standhouders kunnen aanmelden ( 45 euro).


Wilt U deze folklore meebeleven, dan staat winkelcentrum Hillegom deze dag garant voor een super gezellig Oud Hollands evenement voor het gehele gezin.

Info: Evenementen Buro Gouda
Willem Verbeek Tel. 0182 - 527752
wverbeek@versatel.nl

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
39de7a
Onthoud mijn gegevens!