Jazz Warriors Bigband versus The Westend Bigband

 Graag wil ik bij u Panama's Big Band Battle onder de aandacht brengen. Vanuit de enthousiaste big band de Jazz Warriors uit Amsterdam wordt dit bijzondere evenement op 12 december voor de vijfde keer georganiseerd in Club Panama.

Lees verder...

Oude Ambachten en Folklorefeest in Centrum Hillegom

 Op zaterdag 19 juni a.s. organiseert IRH Koopcentrum Hillegom een gezellige ambachtelijke markt in de Hoofdstraat van Hillegom, en op het Henri Dunantplein. Op deze dag vol nostalgie zijn vele oude ambachten vertegenwoordigd in Hillegom. Naast de ambachtslieden vindt u op 19 juni vele mensen in klederdracht, en treden er diverse dansgroepen op als Dansgroep Wijdenes, Westfriese Dansgroep Schagen en de Blokkerder Dansgroep. Het programma bestaat uit Walsen, Polka's en Boerendansen, afgewisseld door liedjes en voordrachten in het West-Fries. De ambachtengroep van Brekfort uit Deventer komt in klederdracht demonstraties geven van maar liefst 10 oude ambachten: van mandenvlechter tot stoelenmatter of klompenmaker. Lees verder...

Start Curiosa Markt Amstelveld op 28 mei 2010

A.s. vrijdag 28 mei 2010 is de eerste editie van de Curiosa Markt op het Amstelveld in Amsterdam. Ruim 100 deelnemers bieden op deze markt exclusieve spullen uit grootmoeders tijd aan, maar ook mooi antiek, boeken, curiosa, verzamelobjecten, enz. Iedere laatste vrijdag van de maanden mei tot en met augustus is deze Curiosa Markt op de mooie locatie Amstelveld, nabij Kerkstraat en Prinsegracht. Kom van 9-17 uur ook eens gezellig snuffelen op het Amstelveld in Amsterdam.

Amsterdam Amstelveld Curiosa op vrij 28 mei, 25 juni, 30 juli en 27 aug. Info: Org.buro Van Aerle, tel.: 0492 - 525483
of 06 53848622 Email vanaerle@chello.nl

Zie ook : www.vanaerlebv.nl

 

Lees verder...

Tweedaagse Jaarmarkt Amstelveen

 Op zaterdag 1 mei en koopzondag 2 mei 2010 organiseert Thib van 10-17 uur in Centrum Amstelveen een tweedaagse Jaarmarkt met de leukste, lekkerste en nieuwste braderieaanbiedingen. Bijna 200 standhouders presenteren op deze gezellige markt op het Stadsplein en de Rembrandtweg een breed assortiment en een grote variëteit aan producten van kleding, sieraden, tassen en cd's tot ambachtelijke versnaperingen, betere voedingsartikelen, huis- en tuindecoraties, enz. Je kunt het zo gek niet opnoemen, of men kan het aantreffen. Voor een ieder is er wel iets te vinden. Lees verder...

Programma Tuinconcerten 2010 Theatertuin Sela

 Ierse singersongwriter opent Sela concertseizoen

De Ierse singersongwriter Martin Hutchinson opent het concertseizoen van tuintheater Sela. Op zijn negende stond Hutchinson al op het podium in de danszalen en de pubs van zijn geboorteplaats Kildare, westelijk van Dublin. De kleine Martin speelde accordeon in de Hutchinson family band van zijn vader, die het op zijn beurt weer had geleerd van oma Maggie. De Ierse songs en ballads zitten Martin dus in het bloed. In zijn puberjaren tijdens de vroege jaren zeventig verruilde Martin de accordeon voor de gitaar en begon hij aan zijn eigen odyssee in de muziek.

Lees verder...

Motorbeurs 2009 in Utrecht

De Motorbeurs in Utrecht geeft het begin aan van het nieuwe motorseizoen. Nieuwe modellen en trends geven de richting aan wat het deze zomer zal gaan worden.

Niet alleen motoren maar ook modieuze motorkleding zullen op deze beurs aanwezig zijn. Zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken. Een must voor de ware motorliefhebbers!Heroes Legend
Eén van de beroemdheden die zijn opwachting maakt is de Fransman Stéphane Peterhansel, negenvoudig winnaar van de slopende Dakar rally. In zijn nieuwe rol als Race Director van de ‘Heroes Legend’ is Peterhansel donderdag om 12.00 uur in de organisatiestand (hal 3) van deze alternatieve Dakar in Afrika. Beursbezoekers die het aandurven ook eens aan de start te verschijnen van de Heroes Legend, die voor iedereen toegankelijk is, kunnen zich ter plekke aanmelden. Ook onze nationale Dakarheld Frans Verhoeven was vorig jaar een van de deelnemers aan deze alternatieve Dakar, waarvan de vierde editie van 24 oktober tot en met 7 november wordt verreden. Lees verder...

Stoere vrouwen op de Huishoudbeurs

ImageVerbeter de wereld, ga winkelen!

Stoere vrouwen op de Huishoudbeurs
Bridget Maasland van Stichting Dutchypuppy introduceerde tijdens de afgelopen Huishoudbeurs namens Amsterdam RAI een nieuw fenomeen: de wensboom. Zowel op de beursvloer als virtueel op www.huishoudbeurs.nl konden vrouwen tijdens de Huishoudbeurs 2008 nieuwe initiatieven ten behoeve van een betere wereld aan deze wensboom hangen. Het winnende initiatief krijgt gratis standruimte op de Huishoudbeurs 2009. De jury riep onlangs het online platform ‘StoereVrouwen' uit tot winnaar van de wensboomactie.

 

Lees verder...

Vakantiebeurs 2009 vindt plaats van 14 t/m 18 januari 2009 in Jaarbeurs Utrecht.

 Vakantiebeurs 2009 in het kort

Jaarbeurs Utrecht wordt dit jaar omgetoverd in 'Een kleurrijke wereld', tevens het thema van de beurs. Bezoekers kunnen kennis maken met ruim 150 kleurrijke landen én hun inwoners. Verdeeld over zes hallen worden tal van presentaties en activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld kookworkshops, waarbij men binnen een half uur zijn of haar eigen wereldgerecht maakt. Nieuw zijn ook de fotoworkshops en de Wereldmarkt, waar specerijen, kleding en nog veel meer wereldproducten te vinden zijn. Verder op het programma: dansen op wereldse muziek, meedoen aan de Reisveiling en Meet the Locals.

Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar wordt dit jaar voor het eerst een speciale Kinderroute georganiseerd.

Kortom: op Vakantiebeurs 2009 proeft, ziet, ruikt en voelt men de wereld.

 

Lees verder...

Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht

Een leuke beurs voor iedereen die met camper of caraven op vakantie gaat.
ImageDeze beurs laat alles zien wat er zoal te koop is op het gebied van tenten en caravanland.
Nederland is en blijft een echt kampeer- en caravanland en met de zomervakantie in het vooruitzicht verheugen vele eigenaren van kampeervoertuigen zich weer op een reis naar een verlokkelijke bestemming in binnen- en buitenland. Gebruikers van caravan, kampeerauto of vouwwagen genieten van een vakantie met maximale mobiliteit en de behoefte om erop uit te trekken wordt van jaar tot jaar groter.

Na terugkomst kan de voorpret voor de volgende vakantie en de oriëntatie op nieuwe aankopen alweer beginnen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die wordt gehouden van 16 tot en met 22 oktober 2008.

 

Lees verder...

Seniorenorkesten, dans en zang

 Senioren, bejaarden programma gepresenteerd door Artiesten-Evenementen.nl. Zij brengen u een complete Seniorenshow met seniorenorkest, zang, dans, acts maar zij kunnen u ook van dienst zijn met individuele artiesten en/of een samengesteld programma afgesteld op uw wensen en budget. De echte varieté van vroeger.

Artiesten-Evenementen.nl en hun artiesten hebben ruime ervaring in deze branche voor senioren en bejaarden. Zij brengen herkenbare liedjes van vroeger en nu. Zij brengen u de Nederlandse hits van welleer maar uiteraard ook de Engelstalige songs.
Tevens bieden zij u een aantal spectaculaire acts zoals een Limbo Show, een muziekfiets, goochelaar, etc.

Lees verder...

Lifestyle Village 2008 op Duindigt te Wassenaar

 Van vrijdag 27 juni tot en met zondag 29 juni wordt de exclusieve outdoorfair op Renbaan Duindigt te Wassenaar gehouden.

Een zestigtal standhouders zullen u een gevarieerd aanbod aanbieden op het gebied van Art&Culture, Antiques, Fashion& Trends, House & Garden, Reizen, juwelen, wijnen, Second Home en nog veel meer luxe lifestyle producten. Vele deskundigen zijn aanwezig om u bij te praten over trends en voorzien van tips en adviezen.

De Lifestyle Village, die i.s.m. Renbaan Duindigt wordt gerealiseerd, zal het karakter hebben van een Horse-Event gecombineerd met een outdoorfair.

 

Lees verder...

De vierde editie van Bienvenue en France nu in september 2008!

 De trouwe bezoekers wisten deze beurs altijd in het vroege voorjaar te vinden. Het zal u inmiddels! niet zijn ontgaan, dat de beurs naar een ander tijdstip in het jaar is verhuisd. De vierde editie zal namelijk plaats vinden in het weekend van 6 en 7 september, wederom in de Jaarbeurs Utrecht! Deze editie wordt ruimer opgezet dan voorgaande edities, met nog meer aandacht voor cultuur, workshops, entertainment, proeverijen, lezingen, seminars en andere vormen van interactiviteit.


Win gratis toegangskaarten voor de Bienvenue en France beurs!

Schrijf een leuk artikel over uw ervaringen met Frankrijk met meerdere foto’s en wij zullen dat op deze site plaatsen. U maakt dan kans op twee vrijkaarten voor deze beurs. Onder de leukste inzendingen zullen wij wat vrijkaarten verloten.

Doen dus!
Redactie Senioren Blogse Lees verder...

Bienvenue en France 2008: De beurs voor Frankrijkliefhebbers in de Jaarbeurs in Utrecht

 In het weekend van 6 en 7 september wordt de vierde editie georganiseerd van de beurs ‘Bienvenue en France' in de Jaarbeurs in Utrecht. Ongetwijfeld wordt dit de meeste bruisende editie ooit, want deze editie zal zich onderscheiden door een overvloed aan demonstraties, workshops, lezingen, kijk- en doe activiteiten, muziek, cultuur en gastronomie. En dat geheel in Franse sfeer; tal van platanen, olijfbomen, thema exposities en andere franse eyecatchers zullen de beurshal omtoveren tot een sfeervolle beurs.

Win gratis toegangskaarten voor de Bienvenue en France beurs!

Schrijf een leuk artikel over uw ervaringen met Frankrijk met meerdere foto’s en wij zullen dat op deze site plaatsen. U maakt dan kans op twee vrijkaarten voor deze beurs. Onder de leukste inzendingen zullen wij wat vrijkaarten verloten.

Doen dus!
Redactie Senioren Blogse

Lees verder...

Grote beurs voor Kaarten en Scrappen in de Brabanthallen

 Het barst van de creativiteit tijdens de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen!

Is kaarten maken of scrappen uw hobby? Dan mag u deze grootste beurs voor kaartenmakers en scrappers niet missen. Met meer deelnemers en workshops dan ooit.

De beurshal wordt omgetoverd tot een waar creatief luilekkerland. De beginner, maar óók de meest fanatieke kaartenmakers en scrappers kunnen hier hun hart ophalen. U vindt er de laatste trends, de nieuwste technieken, de mooiste materialen en de leukste workshops.

Lees verder...

Art Amsterdam 2008 in de Rai, in teken van kunst verzamelen

Image“Op Art Amsterdam komen kunstverzamelaars meer dan ooit aan hun trekken.
Op de centrale tentoonstelling ‘Het Collectiegebouw’ ontvouwt Museum Boijmans Van Beuningen zijn plannen voor een nieuw depot voor het bewaren en tonen van kunst van o.a. privé-verzamelaars. Ook is er tijdens Art Amsterdam een speciaal symposium over de relatie tussen musea, privé- en bedrijfscollecties. Verder worden zo’n 50 internationale kunstverzamelaars uitgenodigd voor een speciaal VIP-bezoek aan Art Amsterdam, en mogen zestig jonge, aankomende kunstverzamelaars tussen 17 en 22 jaar deelnemen aan de Dag van de beginnende kunstverzamelaar. Zij worden geadviseerd door gerenommeerde verzamelaars die hen een hele dag begeleiden”, aldus Art Amsterdam-directeur Anneke Oele die hiermee inspeelt op de toenemende belangstelling voor het verzamelen van hedendaagse kunst.
Kunstliefhebbers en -verzamelaars treffen op Art Amsterdam de top van de Nederlandse galeriewereld. Daarnaast komt een kwart van de 125 galerieën uit het buitenland, afkomstig uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Korea. Opvallende nieuwkomers zijn Annette de Keyser uit Antwerpen, Galerie Adler uit Frankfurt en Galerie Polaris en g-module uit Parijs.” Speciaal wordt ook een solopresentatie van het werk van Klaas Gubbels en de opvallende expositie ‘Landmijnen’ van Maisenbacher Art Galery uit Berlijn. De meest veelbelovende jonge kunstenaar op de beurs ontvangt van een vakjury de prestigieuze Thieme Art Award. Verder zijn er 18 solopresentaties, talkshows en dagelijks drie gratis rondleidingen.

Actie van Senioren Blogse voor gratis kaarten voor Art Amsterdam!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over het maken van een kunstwerk wat je zelf gemaakt hebt, stellen wij enkele vrijkaarten beschikbaar voor de Kunstbeurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes, Redactie Senioren Blogse

Lees verder...

Eerste berichten 50PlusBeurs 2008 in de jaarbeurs te Utrecht

Image16e 50PlusBeurs in 2008
De 50PlusBeurs is 's werelds grootste evenement voor actieve plussers. In 2008 wordt de beurs gehouden van 17 t/m 21 september.

Houd deze site goed in de gaten over al het nieuws over deze beurs, dit mag u niet missen!

 

Lees verder...

De nieuwe beurs Woonidee Nederland onder grote belangstelling van de pers geopend

ImageIn de Jaarbeurs Utrecht is de nieuwe beurs Woonidee Nederland op woensdagochtend 27 februari onder grote belangstelling van de pers geopend. Deze woonbeurs presenteert op 15.000 vierkante meter expositieruimte een afwisselende mix van kleine woonwinkels en grotere aanbieders.

Een duidelijke rode draad bij de exposanten is de presentatie van de laatste woontrends en de aandacht voor sfeervolle woonstijlen. Zowel internationaal als nationaal designtalent is vertegenwoordigd op de beurs. Opvallend is de stand van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht waarbij bezoekers meewerken aan het totstandkomen van een interieur. Woonidee Nederland biedt een compleet aanbod met exposanten uit alle interieursegmenten; van banken tot bedden, van bouwen tot baden, van keukens tot tuinaccessoires.
Woonidee Nederland is geopend tot en met zondag 2 maart.
Doordeweeks van 11.00 tot 22.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.
Toegangsprijs € 9,50 Lees verder...

Golfbeurs 2008 in de Rai te Amsterdam

ImageZIEN EN BELEVEN
Rond de 150 exposanten bieden hun nieuwste producten aan, veelal met speciale beursaanbiedingen.

Volop entertainment:
De Telegraaf Trickshow met Joost Hage, demonstraties NGG, Masterclass Phil Allen (coach Joost Luiten), afvalwedstrijd tussen top-professionals, Longdrivers Indoor Championship met deelname van internationale topspelers... Wervelende Fashion Shows met 15 deelnemende merken.

SHOPPEN
GolfPlaza hardware shop: meer dan 250 m2 met fantastische aanbiedingen, veelal te testen op de drivingrange
Fashion Village: wel 90% uit de Fashion Show is hier te koop, en meer!

Golf Outlet:
200m2 echt voordeel

Lees verder...

Badkamertrends en designsanitair op Baden in Holland

 Een badkamer anno 2008 staat voor rust en ruimte, een plek om te ontspannen zonder al te veel tierelantijnen. Hoe dit er in de praktijk uitziet, is te zien op de tweejaarlijkse sanitairbeurs Baden in Holland, op 16 en 17 februari aanstaande in Jaarbeurs Utrecht. 120 binnen- en buitenlandse deelnemers tonen de laatste badkamertrends en het nieuwste designsanitair. 32 volledig ingerichte badkamers laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is: veel!

 

Lees verder...

Bezoek de leukste woonbeurs van Nederland in de jaarbeurs te Utrecht

 De leukste woonbeurs voor héél Nederland.

5 dagen vol wooninspiratie, de nieuwste trends, de leukste merken, de bekendste namen én heel veel gratis gimmicks én professioneel advies! Elke dag een doorlopend styling metamorfoseshow. Stylisten laten zien welke invloed kleuren, meubels, stoffen en accessoires kunnen hebben op sfeer en beleving.

Boeiende workshops, lezingen en demonstraties op het Woonkrant ideeënplein.


Maak zelf je eigen superhippe poef of volg een workshop mozaïeken.

Op het buitenkamerplein krijg je de nieuwste tuin, terras en balkonadviezen.

Op het kinderkamerplein: de hipste kinderkamers, alle stijlen, alle mogelijkheden.

Dé állernieuwste trends en ontwerpen! Heet van de naald: zo vanuit de wereldberoemde Möbelmesse in Keulen.

Neem foto's of tekeningen mee van je huis en laat je gratis adviseren door één van de vele woonstylisten.

 

Actie van Senioren Blogse voor gratis kaarten voor de Woonidee Beurs!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over een verbouwing van een badkamer, w.c. ruimte, zolder of een nieuwe inrichting, stellen wij enkele kaarten beschikbaar voor de Woonideebeurs.
Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto’s. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm.
Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes,
Redactie Senioren Blogse

Lees verder...

Baden in Holland in de jaarbeurs te Utrecht

 Baden in Holland
In het weekend van 16 en 17 februari in Jaarbeurs Utrecht
www.badeninholland.nl
Toegang € 12,- per persoon
Kinderen tot 12 jaar gratis entree

TRENDS EN NOVITEITEN OP SANITAIRGEBIED
WEGDROMEN OP BADEN IN HOLLAND

Droomt u ook wel eens van een nieuwe badkamer? Op Baden in Holland, de mooiste sanitairbeurs van Europa, wordt die droom misschien wel werkelijkheid. Bezoek in het weekend van 16 en 17 februari aanstaande Jaarbeurs Utrecht en laat u verrassen en inspireren door de laatste sanitairtrends, -designs en meer dan dertig volledig ingerichte badkamers.

 

Lees verder...

Positieve verwachtingen MOTORbeurs Utrecht: verkoop nieuwe motorfietsen in de lift

 Persbericht
Utrecht, 29 januari 2008

Van 31 januari t/m 3 februari 2008 in Jaarbeurs Utrecht

Het gaat weer de goede kant op met de verkoop van nieuwe motorfietsen in Nederland, blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie Bovag. Het aantal nieuw verkochte motoren steeg van 14.797 in 2006 tot 16.229 het afgelopen jaar; een toename van maar liefst 9,7%. De gezamenlijke motorimporteurs en de dealers op MOTORbeurs Utrecht 2008, die op het punt staat te beginnen, zijn dan ook zeer positief over het aantal mensen dat dit jaar zal besluiten met de motor de weg op te gaan; een ideale combinatie van mobiliteit en het ultieme vrijheidsgevoel.

De beurs biedt keuze genoeg in nieuwe en gebruikte motorfietsen en alle bijbehorende accessoires.
Bij de nieuwe motoren is de hegemonie van de Japanners overduidelijk. De top drie wordt gevormd door Suzuki (in 2006: 3.078 en in 2007: 3.236) als de onbetwiste nummer één, Honda (van 2.997 naar 2.491) als tweede en Yamaha (van 2.309 naar 2.399) op de derde plaats. BMW (van 1.770 naar 1.834) staat als vierde genoteerd en Harley Davidson (van 1.182 naar 1.352) is vijfde.

 

Lees verder...

De aanrijding (Goed voor twee vrijkaarten voor de motorbeurs)

 Nog maar pas mijn rijbewijs goed voor 7 maanden rij plezier kwam er op die dag toch een eind aan.{voor de super Magna }
Zo als de dagen te voor op de motor naar mijn werk altijd binnen door is het niet zo druk.
Alles gaat prima rijd lekker achter een automobilist die ook naar zijn werk gaat denk ik .
We rijden op een voorrangsweg met een snelheid van 60 km.
maar dan, de auto krijgt voorrang van een autobestuurder en ziet mij over het hoofd.
2 seconden later motor totaallos en met alle geluk van de wereld kom ik er met wat schaafwonden en heel veel spierpijn goed van af.

Lees verder...

Tatjana en heel veel motorgekte op MOTORbeurs Utrecht 2008

 Persbericht
Utrecht, 19 januari 2008

In Jaarbeurs Utrecht van donderdag 31 januari tot en met zondag 3 februari

Iedere motorrijder zal zich direct weer thuis voelen op MOTORbeurs Utrecht, van donderdag 31 januari tot en met zondag 3 februari. Behalve veel te zien is er dit jaar ook weer veel te beleven op 's lands grootste motormanifestatie. Niemand minder dan Tatjana zal de beurs op zaterdag en zondag op z'n kop zetten met in totaal vier spetterende live optredens. De populaire actrice, zangeres en fervent motorrijdster is beide dagen om 13.00 en 15.00 uur te zien en te horen in de showtruck van Ten Kate op standnr. 11.F010.
Ook het tv-programma MotorXperience pakt groots uit en houdt dagelijks screentests voor beursbezoekers. Op het Activiteitenpodium zijn afwisselend leuke interviews, presentaties en spetterende shows van motorkleding, helmen en laarzen. Bezoekers zonder motorrijbewijs kunnen gratis kennismaken met het fenomeen motorrijden. Sportcommentatoren in spe krijgen de kans hun verbale capaciteiten te etaleren, met kans op aanwezigheid in een live uitzending van Eurosport. Ook aan spectaculaire stuntrijders zal het op MOTORbeurs Utrecht niet ontbreken.

Lees verder...

Hengelsportbeurs 2008 in Groningen

 Vissen is ook in het Noorden van ons land populair. De 7e editie van de Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in het Martiniplaza van Groningen in het weekend van 23 en 24 februari 2008 zal dan ook weer enige duizenden bezoekers trekken. De Groningse hengelsportbeurs vat de belangrijkste disciplines van het sportvissen samen. Tientallen stands tonen het beste en meest actuele op het gebied van zeevissen, karpervissen, roofvissen, witvissen en vliegvissen. Het publiek ziet niet alleen de mooiste hengels, werpmolens, visboten en kleding, maar wordt ook voorgelicht over visstekken, vergunningen, visreizen, het roken van vis en kunstvliegen binden. De positieve reacties van zowel standhouders als bezoekers op deze hengelsportbeurs ondersteunen de stijgende bezoekersaantallen. De afwisseling van gezelligheid, lezingen, koopjes, eten, drinken en voorlichting vormen de ideale start van een nieuw visseizoen! Lees verder...

Vintage mode, dameshoeden en oldtimers

 Persbericht
Utrecht, 16 januari 2008

Te zien op de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs

Modefans en autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs, die plaatsvindt in het weekend van 5 en 6 april 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. Het is Europa's grootste beurs voor verzamelaars, met de Mega Platen & CD Beurs als vast onderdeel. Ook dit jaar is er weer van alles op de beurs te vinden: van antiek speelgoed tot Chinees porselein en van artdeco lampen tot zilveren munten. Wat deze editie bijzonder maakt zijn de tentoonstellingen van enkele eigentijdse verzamelingen van vintage damesmode, bloemrijke hoeden en kleurige oldtimers.

Lees verder...

Motorbeurs 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht, 4 Machtige Motordagen

Kom ook naar de MOTORbeurs van 31 januari t/m 3 februari 2008!

MOTORbeurs Utrecht is de beurs voor motorliefhebbers. Tijdens deze 4 machtige motordagen zijn de hallen van Jaarbeurs Utrecht weer goed gevuld met nieuwe en tweedehands motoren, kleding, helmen, onderdelen en accessoires. Daarnaast is er volop motorspektakel en -entertainment. Voor editie 2008 is een imposante line-up van motorimporteurs, die hun nieuwe modellen presenteren in een speciale, sfeervol ingerichte hal. Ook BMW en Ducati zijn van de partij op de komende editie met hun nieuwe modellen.
Andere merken die kunnen worden bewonderd zijn Aprilia, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda, KTM, Moto Morini, Triumph, Moto Guzzi, Cagiva, Husqvarna, MV Agusta en Hyosung. Kortom, MOTORbeurs Utrecht biedt motorliefhebbers een complete beleving.

Actie van Senioren Blogse voor gratis kaarten voor de Motorbeurs!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over een mooie motor die gerenoveerd of na een schade weer hersteld is of een beschrijving van een leuke motortrip, stellen wij enkele kaarten beschikbaar voor de Motorbeurs.
Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto’s. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes,

Redactie Senioren Blogse

Lees verder...

(Toekomstige) Tweedehuis bezitters opgelet

ImagePersbericht
Utrecht, 11 januari 2008

Second Home International 2008: Alles wat je wilt weten over het bezitten van een tweede huis.

Het is eerder al bekend gemaakt: ‘de fiscus let extra op het bezit van vakantiehuizen’. Voor eigenaren van een tweede huis worden dit jaar de controles aangescherpt op wat zij invullen in box drie.
De publieksbeurs Second Home International 2008 biedt seminars voor elke (toekomstige) huizenbezitter waarin o.a. dit onderwerp uitgebreid aan bod komt. Er is sprake van een complexe regelgeving, koppel dat aan nauwlettende controles door de belastingdienst en duidelijk is dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn.
Een aantal voorbeelden? De belastingdienst ziet vakantiehuisjes als vermogen dat moet worden opgenomen in box 3. Over het vermogen in box 3 wordt effectief 1,2 procent belasting geheven.
Europese landen informeren elkaar tegenwoordig over bezittingen in het buitenland.
De fiscus te slim proberen af te zijn is er dus niet bij. Lees verder...

Vakantiebeurs 2008: Kampeerpaviljoen met Caravan en Kampeerauto van het Jaar

Persbericht
Utrecht, 7 januari 2008

In Nederland heeft traditioneel altijd grote belangstelling bestaan voor een kampeervakantie.
Op het Kampeerpaviljoen op de Vakantiebeurs 2008 worden de vele mogelijkheden van deze populaire vorm van vakantievieren onder de aandacht gebracht op een gezellig Kampeerpaviljoen.
Met een oppervlakte van 900 m² is deze presentatie weer groter dan vorig jaar. Het paviljoen, een blikvanger in hal 12 is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravanindustrie (KCI).

Lees verder...

Recordaanbod en motorfun op Machtige Motordagen

 Persbericht
Utrecht, 4 januari 2008

Recordaanbod en motorfun op Machtige Motordagen

Jaarbeurs Utrecht is van donderdag 31 januari tot en met zondag 3 februari 2008 ingericht als motorparadijs. Vele tienduizenden motorliefhebbers staan al weer te trappelen van ongeduld voor een bezoek aan MOTORbeurs Utrecht, de vier Machtige Motordagen die traditioneel de start markeren van het nieuwe motorseizoen.
Beursorganisator VNU Exhibitions heeft een deelnemersveld bijeengebracht met duizenden nieuwe en gebruikte motorfietsen, in vele uitvoeringen en prijsklassen.

Lees verder...

Huishoudbeurs 2008 in de Rai te Amsterdam

ImageKom naar het allerleukste dagje uit Heerlijk shoppen, mode kijken, genieten van optredens, meedoen aan creatieve workshops en proeven van de nieuwste culinaire foefjes.

Activiteiten
De Huishoudbeurs is het allergezelligste dagje uit met je vriendinnen. Shoppen, workshops volgen, optredens bijwonen, alles kan. Verder kun je alle nieuwtjes en trends op het gebied van Mode, Verzorging, Wonen, Vrijetijd en Culinair beleven.

Kom je zintuigen laten prikkelen in de volgende werelden:

Verzorging
De uiterlijke en innerlijke verzorging van het lichaam is belangrijk voor de vrouw. We besteden steeds meer aandacht aan lichaamsverzorging, sporten en gezonde voeding, want we willen er allemaal mooi uitzien en ons vitaal voelen! Grote en kleine merken op het gebied van gezichts-, huid- en lichaamsverzorging én andere producten/diensten welke betrekking hebben op gezondheid en verzorging van het lichaam kunt u allemaal vinden in de Wereld Verzorging. Lees verder...

Wildlife avontuur begint op Vakantiebeurs 2008

 Persbericht
Utrecht, 27 december 2007

Themaroute met gespecialiseerde exposanten

Een jungletrekking in Ecuador, ijsberen spotten in Canada, onder water op zoek naar witte haaien, wandelen door de oerwouden inclusief een ontmoeting met berggorilla's of spoorzoeken voor kinderen in Afrika. Een onvergetelijke vakantie in het teken van wilde dieren kan al beginnen op de Vakantiebeurs 2008. Gespecialiseerde exposanten brengen het meest actuele aanbod overzichtelijk bij elkaar op de themaroute ‘Wildlife', een van de primeurs op de Vakantiebeurs, die van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari 2008 wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.
Bij de informatiebalies is een gratis plattegrond van deze route beschikbaar en van de andere themaroutes die op de Vakantiebeurs kunnen worden gevolgd: Kids & Go, Hiking & Cycling, Diving, Luxury Travel, Festivals & Events en Citybreaks. Door het volgen van de route komen de liefhebbers van deze speciale themareizen in direct contact met de gespecialiseerde aanbieders.

Lees verder...

Luxe, exclusiviteit en maatwerk op Vakantiebeurs 2008

 Persbericht
Utrecht, 25 december 2007

Luxury Travel Themaroute en Luxury Travel Evening

Luxueus reizen over de hele wereld. Dat kan dit jaar met extra veel aanbieders op de Vakantiebeurs 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Exposanten met reizen voor de verwende globetrotters die in Afrika, Azië, Oceanië, Zuid Amerika, Canada of nog verder weg nieuwe reisuitdagingen aangaan en daar veel tijd en geld voor over hebben. Ontdekking, schoonheid, luxe en exclusiviteit staan centraal. De reizen zijn stuk voor stuk maatwerk. Bijvoorbeeld naar de berggorilla's in Oeganda, vrouwentrips naar de Galápagos, high tea bijeenkomsten met een eigen operazanger in het Sydney Opera House, een toer naar de grizzly beren in Canada, een trip naar de Maori's in Nieuw Zeeland of het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania.

 

Lees verder...

Vakantiebeurs 2008 jaarbeurs in Utrecht

ImageDe komende Vakantiebeurs heeft veel nieuws te bieden, allereerst met het prikkelende hoofdthema in 2008: ‘Discover the undiscovered'. "Oftewel, welke belevingsvolle plekken of activiteiten zijn nog niet bekend bij de gemiddelde vakantieganger en welke inspirerende belevingstips kunnen worden uitgewisseld", zegt projectmanager Gerben Hardeman van VNU Exhibitions. Maar ook kunnen bijvoorbeeld onder de noemer ‘nieuw' worden gerangschikt de themaroutes ‘Wildlife', ‘Hiking & Cycling', ‘Luxury Travel', ‘Diving' en ‘Kids & Go'.
Van al deze themaroutes, en van de themaroute ‘Citybreak' die vorig jaar al werd geïntroduceerd zijn gratis plattegronden beschikbaar bij de informatiebalies.

De Vakantiebeurs 2008 wordt gehouden van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari in hal 1 t/m 3 en hal 7 t/m 12 van Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder...

De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs “Gezond Leven 2008” te Utrecht

ImageGezond Leven is dé beurs voor iedereen die actief bezig is met zijn gezondheid. De Nationale Gezondheidsbeurs voor wie Langer Gezond wil Blijven.

Al direct bij de entree volg je met het beursmagazine de Gezond Leven Preventie Tour. Een wandelroute die langs diverse gezondheidspaviljoens gaat en door verschillende zones met méér dan 100 standhouders.

Themazones
De beurs is onderverdeeld in de volgende themazones:

Hoe gezond ben ik?
In de Zone Medisch worden al je medische vragen beantwoord, zoals over je ogen, gezond zwanger worden en zijn, over gezond slapen, gezonde bloeddruk en veel meer. Oog Paviljoen
Oor Paviljoen
Gezond Zwanger Worden Paviljoen
Gezond Zwanger Zijn Paviljoen

 

 

Lees verder...

SIERAAD International Jewellery & Silver Design Fair

 6 t/m 9 December 2007, RAI Amsterdam

SIERAAD: van lijfsieraad tot show piece

Van 6 t/m 9 december 2007 vindt voor de zesde keer SIERAAD International Jewellery, Silver, Design Fair plaats in de RAI in Amsterdam.
SIERAAD is een internationale beurs waar edelsmeden en sieraadkunstenaars uit de hele wereld hun werk laten zien.
Voor de bezoekers is het mogelijk om tijdens SIERAAD in contact te komen met ontwerpers en direct bijzondere en originele sieraden te kopen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen met het motto Traditie/Vernieuwing en vinden er sieradenshows plaats.

In 2006 werd het eerste lustrum gevierd met werk van ruim 120 internationale kunstenaars in de smaakvol ingerichte Europa Foyer in de RAI. Lees verder...

Margriet Winter Fair, winters kerstfeest in de Jaarbeurs!

Zin in een gezellig dagje uit?
 Kom kerstshoppen op Margriet Winter Fair en beleef december in één dag!

Zes dagen lang is het één groot, winters kerstfeest in de Jaarbeurs Utrecht. Drie hallen van de Jaarbeurs in Utrecht worden volledig in kerstsfeer gebracht. De Margriet plaza's, met inspirerende decoraties en de kerstmarkt met kerstlichtjes brengen u alvast in een feestelijke wintersfeer.

Kom kerstideeën opdoen voor de feestdagen op het gebied van koken, mode, beauty, en wonen. Koop leuke, nieuwe en verrassende cadeaus, kleding, make-up en kerstdecoraties.
Geniet van optredens van vele artiesten, interviews met bekende Nederlanders, ontmoetingen met de redactie, workshops en een wervelende modeshow.

Lees verder...

Verzamelaars beurs najaar 2007

ImageIn het weekend van 17 en 18 november 2007 vindt de grootste beurs in Europa op het gebied van verzamelen plaats in de Jaarbeurs Utrecht: de VerzamelaarsJaarbeurs.

Zoals altijd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Meer dan 2000 stands bieden alles wat er maar te verzamelen valt, van retro mode tot koekblikken uit grootmoeders tijd, en van antiek tot speelgoed. Voor wie houdt van rondstruinen op rommelmarkten en snuffelen in antiekzaken is de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs de hemel op aarde.
Daarnaast is er een onderhoudend omlijstend programma met speciale exposities, presentaties en signeersessies. Op het nieuwe Museumplein exposeren 40 verzamelaars hun collecties, het Mobiel Grafisch Museum demonstreert oude druktechnieken, de 400 rock t-shirts die de Venema T-shirt Collectie vormen geven een prachtig beeld van hedendaags verzamelen en op verzoek signeren diverse sterren uit films en tv-series.

Lees verder...

Pop, Beer en Hobbyfestival in Den Bosch

 ZATERDAG 15 DECEMBER 2007
Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch
(circa75 kramen)

Hartverwarmend voor jong en oud!

Op zaterdag 15 december wordt in de "Brabanthallen" in Den Bosch het Pop-Beer-Hobbyfestival gehouden.
Circa 75 marktkramen worden daar gevuld met alles op het gebied van poppen en beren, om te verzamelen (antiek) of om zelf te maken, tevens miniatuurstands en stands met andere creatieve hobby's.

Lees verder...

Countryside 2007: Het landelijke leven op zijn best

 Voor deze 13de Countryside wordt opnieuw alles in het werk gesteld om alle charmante en sfeervolle aspecten van de ware landelijke levensstijl te verenigen. De herindeling van de hallen vorig jaar, waarbij het culinaire paviljoen naar een afzonderlijke hal verhuisde, werd door de talrijke bezoekers zeer gesmaakt en blijft dan ook behouden.

De stijlvolle decoratie, de verschillende themapaviljoenen en een verzorgd en gediversifieerd cateringaanbod zorgen voor een maximale sfeerbeleving.

Dit jaar vindt Countryside plaats in een "gouden weekend" waarbij een verlengd weekend van Allerheiligen gecombineerd wordt met het laatste weekend van de herfstvakantie.

Lees verder...

Fiets en Wandelbeurs in de Rai te Amsterdam

 De Fiets en Wandelbeurs 2008 biedt een breed programma. Vrije tijd, recreatie en vakantie staan steeds weer centraal. Maar ook het ervaren van ‘vrije tijd' in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld door aandacht voor veilige en aantrekkelijke routes in het dagelijkse woon-werk fietsgebruik en door aandacht voor wandelmogelijkheden vanuit en in de directe omgeving.

Materialen
Een groot aantal exposanten biedt een breed assortiment van fietsen die zich goed lenen voor dagtochten en vakantie: van lichte toerfietsen tot robuuste randoneur- en trekkingmodellen en speciale fietsen met speciale gebruiksmogelijkheden. Ook fietsaccessoires van fietstassen en kinderzitjes tot fietskarren en aanhangfietsen worden getoond.
Ook is er veel aandacht voor lichte en zware wandelschoenen en reparatie, nordic walking, rugzakken, kamperen, tenten, slaapzakken en andere buitensport toebehoren.

Lees verder...

Krea Doe Beurs in de jaarbeurs te Utrecht

 Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november is het weer zover en worden de deuren weer geopend voor alle creatieve hobbyisten van Nederland tijdens KreaDoe 2007. De grootste en meest veelzijdige hobbybeurs van Nederland.

In een ontspannen en gezellige sfeer maakt u kennis met de nieuwste technieken, materialen en trends op het gebied van tal van creatieve hobby's. Van breien, scrapbooking, borduren en het maken van sieraden tot alles op het gebied van keramiek, poppen, stempels, papier,kaarten, wol en handwerk. Naast veel te zien, is er vooral veel te doen! De ruim 200 exposanten organiseren dagelijks tal van workshops en demomstraties!

Lees verder...

Dé TUINBEURS 2008 in de Veemarkthallen te Utrecht

 In het weekend van vrijdag 1 februari t/m zondag 3 februari gaat de derde editie van de TUINBEURS van start in de Veemarkthallen te Utrecht. Een gezellige en informatieve beurs voor mensen met groene vingers. Echt alles op het gebied van tuinieren is hier te vinden: van bloempot tot terrasstoel, van vijver tot zonnescherm, van bodembedekker tot fruitboom, etc. U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het op de TUINBEURS!

Naast het uitgebreide aanbod van bedrijven en hun voorlichtingen worden de bezoekers op de hoogte gebracht van de allerlaatste trends en snufjes op het gebied van de tuin en is er de mogelijkheid om lezingen en workshops bij te wonen.

Lees verder...

Vlaamse Senioren Kustdag met Jimmy Frey, Danny Fabry en Jacky Lafon.

 In samenwerking met de dienst toerisme van Middelkerke en het gemeentebestuur van De Haan organiseren de Kust senioren ook in 2007 weer de Senioren-Kustdag.
Naast Paul Severs, Juul Kabas, Benny Scott, Margriet Hermans, Salim Seghers, Marc Dex, Jo Vally en Albert Hennebel pakken ze in 2007 opnieuw uit met een heuse vedettenparade. Dit maal is de keuze gevallen op Jimmy Frey, Danny Fabry en Jacky Lafon, ook gekend als Rita uit de televisiereeks "Familie".

  Lees verder...

Interessante en ontspannende activiteiten gericht tot alle senioren uit het Grimbergse.

 Activiteiten senioren
Geschreven door Kristel De Leenheer
vrijdag, 17 augustus 2007
De Grimbergse Seniorenraad organiseert, in samenwerking met alle ouderen organisaties, vanaf september een aantal interessante en ontspannende activiteiten gericht tot alle senioren uit het Grimbergse.
Mobi plus:
Opfriscursus "veilig verkeer" voor de 55-plussers. Vanaf 11 september gedurende 4 namiddagen. Plaats is "Den Bogaet" te Humbeek. Inschrijving: € 20.

Film en toneel
Op 20 september om 15 u wordt de film "La vie en rose", gebaseerd op het leven van Edith Piaf vertoond.

Lees verder...