Kunstbeurs in de RAI in Amsterdam

 Op de centrale expositie ‘Off the record' toont Stedelijk Museum Amsterdam de selectie voor haar nieuwe fotografie-aankopen, met gastcurator Hans Aarsman. Verder is er 'Young & Collecting', een dag waarbij zeventig jonge, beginnende kunstverzamelaars tussen 17 en 22 jaar worden geadviseerd en begeleid door gerenommeerde kunstverzamelaars. Ook komt er een tentoonstelling met werk van de vijf genomineerden voor de prestigieuze Thieme Art Award, een prijs voor de meest veelbelovende jonge kunstenaar tot 35 jaar. Dagelijks zijn er talkshows en drie gratis rondleidingen. Art Amsterdam is van woensdagavond 13 tot en met zondag 17 mei 2009 in de Parkhal van Amsterdam RAI.

Actie van Senioren Blogse voor gratis kaarten voor Art Amsterdam!
Als u zelf een leuk kunstwerk gemaakt en heeft u daar foto's van gemaakt dan maakt u kans op twee vrijkaarten voor Art Amsterdam. Voor enkele inzenders van leuke artikelen over het maken van een kunstwerk, stellen wij enkele vrijkaarten beschikbaar voor de Kunstbeurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes,
Senioren Blogse

 

Lees verder...

Hobby en verzamelmarkt op de Meppeldagen

ImageIn samenwerking met de Nederlandse vereniging ”De Verzamelaar” afdeling Noord en de Winkeliersvereniging Kruisstraat/Putstoel weer haar gezellige hobby-en verzamelmarkt georganiseerd.
Alle zes Donderdag Meppeldagen presenteren hobbyisten en verzamelaars hun fraaie collectie. Speciaal onderdeel is de ”Kraam van de Dag”.
Ook zijn er dit jaar weer Oude Ambachten bij. Natuurlijk is er ook weer de vitrine met daarin het te raden ”Voorwerp van de Dag”.

Elke donderdag is er weer een kadobon van € 25,- te winnen en de originaliteit prijs van € 10,- (te besteden in de Kruisstraat) Lees verder...

Schilderen met acrylverf leuk om ook zelf te doen

 Schilderen is een kwestie van vaak doen en experimenteren. Het zal niet altijd meteen lukken maar sommige dingen zien er wel leuk uit. Deze dingen die goed uitvallen ga je dan weer gebruiken in een anders schilderij waarbij je weer wat anders gaat uitproberen. Ook daarbij zullen er weer dingen zijn die goed uitvallen en op deze wijze krijg je meer ervaring van wat wel en wat geen succes is.
Rembrand had ook vele oefenschilderijen gemaakt voordat hij een groot meesterwerk ging maken.
Hier een schilderij gemaakt van acryl 1.33 hoog en 33 breed. Lees verder...

Een complete visuitrusting aanschaffen

 Wilt u beginnen met vissen en u weet niet wat u hier eigenlijk allemaal voor nodig heeft, dan zullen wij u proberen te helpen.

Klik op de foto's voor een vergroting! 

Vaste hengel

In het begin kunt u het beste met een vaste hengel beginnen, hiermee heb je het meeste gevoel bij het vissen, je hebt direct contact bij het vissen en het azen gaat ook het eenvoudigst.
Schaf direct een goede hengel aan, als u de hengel goed verzorgt gaat hij uw leven mee.
Een goede hengel moet zo licht mogelijk wegen en mag zo min mogelijk doorhangen. Hij moet kaarsrecht zijn.
Als u een hengel gaat kopen zet hem dan helemaal in elkaar en houdt hem zelf vast, laat de verkoper vertellen wat de voordelen van de hengel zijn en u houdt de hengel met een hand vast. Blijf zo een tijdje staan, dan hebt u een idee hoe zwaar de hengel is. Houdt de hengel wel zodanig vast dat uw elleboog op de hengel rust. Ik adviseer u een hengel te nemen van minimaal 10 meter lengte en geen telescoophengel. Neem een insteek of oversteek.
Ga niet bij de eerste de beste uw hengel kopen, maar kijk gerust ergens anders.

Lees verder...

Zelf een poppenhoofdje maken van fimo Klei deel 2.

 In deze les gaan we weer verder met het maken van het poppenhoofdje.

Voor les  1  zie Deel 1

     

Nu ga je de naden weer over laten lopen met behulp van de mirette. Je begint bij het gedeelte tussen de ogen, dit wrijf je naar boven toe glad. Daarna ga je de zijkanten uitwrijven (foto 19). Maak meer model in de neus door over de neusbrug naar beneden richting punt van de neus te wrijven. Doe dit ook met de zijkanten. Polijst de neus aan alle kanten glad met een vochtige vinger. Dit kan lastig zijn omdat sommige stukjes moeilijk bereikbaar zijn, gebruik je pink in dat geval of een boetseerpenseel.

Door het naar beneden toe wrijven zal de neus wat langer geworden zijn, bepaal de lengte van de neus en haal de overbodige klei weg met de mirette zoals op foto 20.

Vorm met duim en wijsvinger de neus verder in model (foto 21).

Lees verder...

Zelf een poppenhoofdje maken van fimo Klei deel 1.

 Dit lesje is geschikt voor beginners. Hieronder volgt de beschrijving voor het zelf maken van een fantasiehoofdje van fimo klei. Het hoofdje wordt ongeveer 4,5 cm lang.

Met dank aan Marika Spijkers.

 

 

 

 

     

De basis van het hoofdje is van aluminiumfolie. Knip een stuk folie af van 30 x 30 cm. Pak de punten bij elkaar en vorm het in een soort parachute. Schuif dit een stukje over de top van de boetseerstandaard en houdt de punten met 1 hand bij elkaar, dit wordt het halsje (foto 1). Met de andere hand begin je de folie in model te duwen (foto 2). Vorm er een ovaalvormig model hoofdje van. Druk de folie goed stevig aan (foto 3).

Lees verder...

Kenmerken van de Harzer zangkanarie

 Onze Harzervogel is geen moeilijke verstaanbare vogel en dat komt wellicht doordat de tegenwoordige harzervogel maar zeer weinig toeren heeft. Veel toeren zijn bewust of onbewust uit het lied verdwenen, of komen zeer weinig voor.

Wanneer tref je nog eens een harzerstam met bijvoorbeeld de Schokkel?

Datzelfde geldt ook voor de Waterrol.

Wel erg jammer dat dit zo is, want op die manier is er weinig variatie in het lied. Zo hebben de Duitse kwekers er de laatste 25 jaar voor gezorgd dat harzermannen slechts vier toeren zongen en misschien nog een klingel. Ik schrijf "misschien". Want ik heb met Duitse keurmeesters gekeurd en die zeiden: "Jeden Vogel hat Klingel". En vogels die op de Duitse wedstrijden een kloek brachten waren onverkoopbaar. Want kloeken wilde men niet.

Lees verder...

Vissen op brasem, zorg voor goed voer en zoek een mooie visstek

ImageHet vissen op brasem is erg populair omdat je ze zonder al te veel inspanningen al flinke hoeveel heden kunt vangen .Het gaat dan altijd om de vissen die het predicaat "medium " verdienen, de echt grote jongens van 2 kilo of meer zijn wat moeilijker te vangen. Onmogelijk is het echter zeker niet. Hoe vaker je gaat vissen, het liefst met iemand die al een ouwe rot is in het vissen en kijk wat hij allemaal doet en .... te vertellen heeft. Op een dag ga je vanzelf ook die grote jongens vangen.

Er wordt meestal gevist op Brasems met de matchhengel of de feederhengel bij de feeder gebruik je een voerkorf om op grotere afstanden te kunnen vissen op de grotere soorten .

Lees verder...

Leuk voor de kleinkinderen nieuwe kleurplaten: Pasen

 Bent u oop zoek naar leuke kleurplaten met het onderwerp Pasen, wij hebben er enkele op deze site gezet. U kunt hier kleurplaten uitzoeken en uitprinten. Daarna zijn de kinderen weer even bezig.

Heeft u zelf een leuke tekening gemaakt die u graag op deze site wilt plaatsen, stuur ons een foto dan zetten wij hem op deze site. Maakt u met uw tekening mogelijk ook nog andere kinderen blij.

Voor nog meer kleurplaten kijk bij Dora, Bob de Bouwer of kleurplaten van paard, kasteel en een zeilboot

Lees verder...

Kunst met papiermachee, zelf een olifant van papier-maché maken

 De laatste aanwinst van de Gallery, Werken van papiermachee.

Hier worden de nieuwste aanwinsten getoond die aan de Gallery van papier-maché zijn toegevoegd.
Voor werkwijze verwijzen wij nu naar het artikel over het maken van de kat. Voor het recept van het maken van papier-maché kunt u kijken bij het artikel zelf maken papier-maché.

Heeft u ook werkstukken gemaakt en u wilt dit kenbaar maken aan onze lezers dan kunt u dit aan ons doorgeven en zullen wij het plaatsen.

U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen via de contactgegevens rechtsboven in de balk.

Alvast bedankt
Hobby Lees verder...

Orchideeën kweken leuke hobby om te doen.

 Orchideeën kweken is een spannende aangelegenheid, elke orchidee is weer anders en als je nog geen bloemen hebt is het altijd weer een verrassing wat er te voorschin komt.

 

Anguloa uniflora of de tulporchidee

ANGULOA komt voor in de Zuid-Amerikaanse Andes van Colombia tot Peru.

Lees verder...

Van papier-maché een schaap maken

 Benodigdheden

Bolletje van piepschuim (+/- 10 cm)
Wat kant en klare papier-maché (b.v. wat er over is van het maken van de kat )

De bewerkingen van het papier-maché is het zelfde als van de kat en de kip.

We hebben hier niets te maken met ijzerdraad of andere poten er kan dus direct begonnen worden met het vormen van het schaap. Vergeet vooral niet uw handen regelmatig wat nat te maken.

Lees verder...

Zelf een mooi kussen van Patchwork maken.

 Patchwork en quilten

Patchwork patronen
De prachtige patchwork-patronen van Bobbin en van Be-Colourful kunt u snel en eenvoudig via de site bestellen.

 

 

Quiltsoftware en patchwork boeken
Voor quiltsoftware en andere Electric Quilt producten bent u bij de site van Wilma Karels op het juiste adres. Zij leveren bijvoorbeeld Electric Quilt 6 met de Nederlandstalige handleiding.

U treft daar veel Nederlandstalige informatie aan over EQ6. Kijk eens bij de 99 punten waarin EQ6 verschilt van EQ5 of lees de 10 redenen waarom u met EQ6 zou moeten werken.

De Patchwork boeken van Heleen Pinkster treft u ook aan bij deze artikelen.

Lees verder...

Een voorbeeld van het maken van een fantasiefiguur uit polymeerklei

 Benodigdheden bij dit voorbeeld:
• Polymeerklei (bakklei)in huidskleur, bv.:Fimo soft, Sculpey, Living Doll of Prosculpt.
• metaaldraad voor de versteviging.
• Glasoogjes 3 mm.
• Bluchpoeder.
• Mohair

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw werkstukken op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met een bepaald materiaal, ook deze zijn van harte welkom!
U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

 

Lees verder...

Binnenkort een kinderfeestje, maak er een gezellige knutselpartij van!

 Heeft u binnenkort een jarige en u weet niet goed wat u met de kinderen moet doen, dan heeft de Hema leuke knutselideeën.
U kunt ook online leuke fotowenskaarten ontwerpen en bestellen om als uitnodiging voor een kinderfeestje te versturen. Vergeet u de kinderstoel niet te versieren, dat vinden ze helemaal het einde en voelen ze zich echt jarig. Gaat u spelletjes met de kinderen doen om ze hun energie te laten kwijt raken voordat u met ze gaat knutselen, is het ook leuk om medailles in huis te hebben, deze zijn ook bij de Hema te verkrijgen. Lees verder...

Voorbeelden en uitleg van het maken van beeldjes van verschillende materialen, o.a. gasbeton

 Hier nog een artikel aangeleverd door Joke Haring.
Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

Lees verder...

Zelf aan de slag met beeldjes maken van speksteen of albast

 Hieronder wat beeldjes gemaakt van speksteen en albast die zijn ingezonden door Joke Haring.

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

Lees verder...

Basis technieken boetseren met kunststofklei

 Kneden
Het is van belang om de kunststofklei soepel te maken alvorens te boetseren. Het soepel maken gebeurt door te kneden zodat alle eventuele lucht uit de klei verdwijnt. De klei wordt tevens soepel door je lichaamswarmte. Leg het niet op de verwarming of in de zon, daar wordt het eerder korreliger van! Vooral Fimo Classic blijft vrij lang brokkelig; voor kinderen is Fimo Soft of Creall-therm meer geschikt.
Je kunt droge of brokkelige klei beter hanteerbaar maken door het te vermengen met MixQuick (van Fimo), verhouding 1 : 4 of 1 : 5. Deze "witte" klei beïnvloedt de kleur niet.

Het is niet aan te bevelen om het pakje in zijn geheel te kneden, in twee of meer delen kneden gaat sneller. Rol de klei in staafjes en draai ze in elkaar. Maak er opnieuw een bal van en herhaal dit enkele keren.

Lees verder...

Het kweken van zangkanaries een hele leuke hobby!

 Zangkanaries worden tegenwoordig in bijna alle landen op de wereld gehouden en gekweekt. Kanariekweek is een zinvolle vrijetijdsbesteding ongeacht de leeftijd. De kanarie leeft oorspronkelijk zoals gezegd op de Canarische Eilanden. Hij komt daar voor als kleine groene vink. Ook op de Azoren en Madeira leven ze. Reeds in de tweede helft van de 15e eeuw werden deze vogels door de mens, die reizen ondernamen naar deze eilanden, meegebracht. De thans bij ons levende vormen en kleuren zijn het gevolg van kweek en selectie van vogelkwekers over de hele wereld. Bij de zangkanaries, harzers, waterslagers en timbrado's wordt in eerste instantie gelet op de zang. Toch zijn vorm, grote en verenkleed voornaam voor de kweker, doch zijn op de wedstrijd niet van belang. Lees verder...

Sieraden maken van edelmetaal, vilt, email, of mokume

Edelsmeden


 De cursus Edelsmeden laat je kennis maken met de basistechnieken van het edelsmeden.
De cursus begint met het leren bewerken van het metaal. Dit houdt in het leren zagen, vijlen, en schuren van het metaal in de gewenste vorm. Je leert gereedschappen te hanteren om het metaal te bewerken aan de hand van verschillende technieken. Er wordt aandacht besteed aan het ontwerpen door deze eerst in papier driedimensionaal uit te voeren waarna het uitgeknipte gedeelte als mal dient voor het ontwerp. Ook de theorie achter het edelsmeden zal de nodige aandacht krijgen.
Iedere cursist krijgt theorie stencils mee naar huis om te bestuderen.
Aan het eind van de cursus kan de cursist eenvoudige sieraden ontwerpen en maken.
Deze cursus is ook uitermate geschikt voor jonge mensen die zich willen oriënteren op het gebied van edelsmeden i.v.m. een schoolkeuze. Zie Metalartcreations

Lees verder...

Werken met Paverpol

 Paverpol

De textiel- en decoratieverharder bij uitstek. Dompel natuurlijke materialen bijvoorbeeld textiel in de Paverpol. Drapeer, of wikkel ze om een geraamte en laat het drogen. Paverpol droogt snel. Na uitharding heeft u een prachtige decoratie, of beeld, geschikt voor binnen èn buiten. U kunt tevens papier, zijde, ongeverfd leer, zelfhardende klei (bijv. Formo, Ladoll of Premier), styropor (piepschuim), droogbloemen, hout, gips, aardewerk etc. met Paverpol combineren.
Unieke eigenschappen: wordt zonder toevoegingen keihard en buitenobjecten behoeven niet gevernist te worden. Gemakkelijk met warm water van handen af te wassen

Lees verder...

Kip van papier-maché

 Benodigdheden

piepschuim bolletje (doorsnede +/- 10 cm)
wat kant en klare papier-maché (wat er over is van het maken van de kat  b.v.
stevig ijzerdraad (lasdraad b.v.) +/- 80 cm

De bewerkingen zijn in principe hetzelfde als voor de kat, hier zal ik dus niet verder op ingaan zie de Kat

We beginnen eerst met het vormen van de tenen van de kip van het ijzerdraad. Aan elke poot drie tenen vormen en wel zodanig dat de kip hierop kan blijven staan.
Deze worden dan in het piepschuim gestoken. Om deze poten wordt dan aan de bovenkant begonnen met het vastzetten van het papier-maché. Dit gebeurt weer op dezelfde wijze als bij de kat beschreven.

Lees verder...

Wat te gebruiken voor Aquarelpapier

 Omdat in de aquareltechniek het papier niet slechts ondergrond is maar vaak gebruikt wordt als een onderdeel van het werk, is de kwaliteit van het grootste belang. Alleen houtvrije soorten zijn geschikt, het liefst van lompenpapier gemaakt. Door het gebruik van veel water met een sterk oplossend vermogen, is een goede verlijming van de vezels erg belangrijk. Er worden dan ook speciale soorten aquarelpapier op de markt gebracht; de duurste typen zijn zeer prijzig.

Voor andere benodigdheden voor het aquarelleren kunt u hier kijken.

Merk
Fabriano 5
• Absolute topkwaliteit aquarelpapier met 50%
• zuivere katoenvezels. Zuurvrij.
• Leverbaar in fijne korrel=grana fina en gladde
• structuur=liscia.
• Beide soorten in 210 en 300 gram
• prijs per vel maat 70x100 cm.

Lees verder...

Zilvermaan, website over goudsmeden

 Zilvermaan is een nieuwe website gericht op amateur goudsmeden. De website is begin 2006 opgezet door Ingrid Frerejean uit Tilburg. Zij is zelf een amateur goudsmid die 3 jaar geleden startte met haar eerste cursus edelsmeden. Al snel enthousiast geworden over dit prachtige vak, ging zij informatie verzamelen en materialen aanschaffen om ook thuis aan de slag te kunnen gaan. Toen bleek dat er op internet erg weinig te vinden was, zeker voor hobbyisten. Zo ontstond het idee om een oude hobby (websites maken) te combineren met een nieuwe hobby (goudsmeden).


O
p de website is informatie te vinden over technieken en gereedschap. Er staan voorbeelden op van werkstukken met een stap-voor-stap werkbeschrijving. Leerzaam en leuk om te lezen, herkenbaar door te zien waar een amateur tegen aanloopt. Op de links-pagina vind je naast de links naar andere sites, ook overzichten van interessante boeken en lokaties waar je cursussen kunt volgen. Tevens is er een webwinkel aan de site gekoppeld waar je gereedschap en materialen kunt kopen.

Lees verder...

Schilderen met olieverf in drie fasen

 De schilder moet niet in de verleiding komen om het geen hij ziet dadelijk op doek te

willen zetten. Hij moet eerst de opbouw van het onderwerp bestuderen. Leon Engelen deelt het werk aan een schilderij in drie fasen in.

 

In dit artikel wordt globaal weergegeven, hoe men een schilderij moet opbouwen in verschillende fases.

Lees verder...

Zelf beelden maken met Paverpol

ImagePaverpol is een vloeistof, die veel natuurlijke materialen keihard kan maken. Het is geschikt voor binnen en buiten werkstukken. Ontwikkeld door en voor kunstenaars

Paverpol is de Nr.1 decoratie- en textielverharder, en is onschadelijk voor mensen, dieren en milieu. Het is een veilig product dat zeer populair is bij kunstenaars en hobbyisten. Door de vele toepassingsmogelijkheden hebben vele winkeliers wereldwijd besloten om Paverpol op te nemen in hun assortiment. Paverpol is op waterbasis. Het is onwikkeld door een Nederlandse groep kunstenaars die er grote en kleine objecten mee maken. Men kan er allerhande materialen keihard mee maken zoals: textiel, papier, zeemleer, glasvezelmat, zelfhardende klei en allerhande natuurlijke materialen. Het laat zich hechten op: hout, keramiek, gips, beton en steen en tempex (piepschuim) etc. Met Paverpol maak je prachtige kunst zoals beelden, tuinbeelden, figuren, poppen, sculpturen en vele denkbare decoraties.

Lees verder...

Schilderen met waterverf (aquarel)

 Waterverf of aquarelverf kent iedereen, maar niet iedereen kan er goed mee omgaan. De traditionele techniek is: eerst de vage kleuren met sterk verdunde verf, dan laten drogen, dan de sterkere kleuren.

E
r zijn verschillende technieken. Je kunt heel losjes kleurvlakken schilderen met open plekken ertussen, of je kunt alles opvullen. In de 19de eeuw werd waterverf vaak gebruikt om potloodtekeningen mee in te kleuren. Iemand maakte b.v. op reis allerlei schetsen en kleurde die dan thuis in zijn atelier in. 19de-eeuwse aquarellen lijken veel meer op olieverfschilderijen dan moderne aquarellen. Tegenwoordig is aquarelleren vooral een hobby voor dames. Dat blijkt ook uit de meest gebruikte onderwerpen, zoals bloemen. Omdat je nauwelijks fouten kunt herstellen, moet je bij het aquarelleren precies weten waar je heen wilt. Vrolijker erop los kwasten is er niet bij. Je moet ook goed oppassen dat de kleuren niet door elkaar lopen en dat de oude verf droog is voordat je daarnaast nieuwe verf aanbrengt.

Bij het opdrogen ontstaan gemakkelijk lelijke donkere randen om de plasjes verf. Om dat te voorkomen kun je het papier eromheen nat maken, al kan de verf daardoor natuurlijk uitlopen. Lees verder...

Houten beelden maken van eiken en acaciahout

 Jaap Huizing is een van de kunstenaars die zijn werk in de beeldentuin van "De Vlinder" tentoonstelt.
Hij maakt houten beelden en gebruikt hiervoor eikenhout en acaciahout.

Hij begint het werkstuk eerst met de kettingzaag te bewerken totdat hij een stuk hout over hout waarin hij iets ziet en verder mee aan de slag kan.
Daarna komt de afwerking door middel van het hakken met een hakmes en beitel. Verder gebruikt hij ook een slijptol om het mooi glad te schuren.
Om het nog fraaier te maken en voor de moeilijke plekken gaat hij met scherp glas aan de slag en dan polijsten. Lees verder...

Zelf thuis kerstkaarten maken, kerstbeer voor het raam.

 Nog snel even kerstkaarten maken, u bent eigenlijk al te laat om dit te doen maar het kan nog wel en het is een leuke bezigheid.

U bent mogelijk door al die kerstmuziek al in de stemming, dus snel aan de slag.

 

Heeft u ook een leuke kaart gemaakt en wilt u deze ook op deze site geplaatst zien, geeft dit dan door en wij plaatsen hem graag op de site!
U kunt anderen op een idee brengen.

Lees verder...

Zelf papier mache maken

 Je kunt natuurlijk kant en klare papier mache kopen, maar je kunt het echter ook zelf maken!

Benodigdheden:

1 rol wit w.c. papier (dubbeldik)
1 garde
pan
vergiet
plastic bak
1 houten lepel
3 eetlepels behangplaksel 
3 eetlepels knauf geelband 

Uit ervaring is gebleken dat de behangplaksel van de Hema (zware en extra zware kwaliteit behang) veruit de beste is!

Lees verder...

Exposanten gezocht voor kijk- en beeldentuin “De Vlinder” te Coevorden.

ImageHet ontstaan van minicamping, thee-, kijk- en beeldentuin “De vlinder” Tijdens onze vakantie in 2001 stonden wij op een VeKaBo-camping in Noord-Holland. Op deze camping kwamen geen kindertjes en is bedoeld voor de “jonge” senioren.

De camping was gezellig aangelegd, met hier en daar leuke hoekjes, waar in mijn beleving wel kunst mocht staan, want dat zou de tuin en het kamperen nog aantrekkelijker kunnen maken.
Met mijn man, Rob, besprak ik mijn idee en zette het e.e.a. op papier. Een minicamping voor de 45-plusser (geen kinderen op de camping), die mooi is aangelegd en waarin beelden kunnen staan, welke gemaakt worden door de amateur-kunstenaar. Misschien nog een theetuin erbij, waar de toerist thee of koffie kon drinken in een vlindertuin en genieten van kunst en van alle gevleugelde vrienden. Er moesten natuurlijk op korte afstand ook nog wel fiets- en wandelroutes zijn.
Het mocht in ieder geval geen doorsnee minicamping gaan worden. Zou het bij dit idee blijven of………. Lees verder...

Kunst vogel van papier-maché

 Laatste aanwinst van onze Gallery.
Een kunstvogel van papiermachee gemaakt door M. van Gend

De werkwijze is weer hetzelfde geweest als aangegeven bij het maken van de Kat en de materialen die gebruikt zijn is weergegeven bij Zelf Papier-maché maken.
De poten zijn dit keer gemaakt van ijzerstaafjes.
Hoogte ongeveer 30 cm.
Breedte ongeveer 15 cm.
Het werkstuk is inmiddels verkocht.

Lees verder...

Surprise maken, gezellige pakjesavond met dobbelen

 De komende tijd willen wij wat aandacht besteden aan pakjesavond en het maken van surprises. Heeft u ook leuke ideeën om surprises te maken geeft dat dan aan ons door en wij zullen dat ook op deze site plaatsen. Wij zullen dat en met ons de lezers, zeer verwelkomen!

U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen en doe dat dan via de contactgegevens rechtsboven in de balk.
Alvast bedankt!

Lees verder...

Zelf taart van gips maken

 De komende tijd willen wij wat aandacht besteden aan pakjesavond en het maken van surprises.
Heeft u ook leuke ideeën om surprises te maken geeft dat dan aan ons door en wij zullen dat ook op deze site plaatsen. Wij zullen dat en met ons de lezers, zeer verwelkomen! U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen en doe dat dan via de contactgegevens rechtsboven in de balk.

Alvast bedankt!
Senioren Blogse Lees verder...

Surprises maken, maak van een cd dvd iets leuks

 De komende tijd willen wij wat aandacht besteden aan pakjesavond en het maken van surprises.
Heeft u ook leuke ideeën om surprises te maken geeft dat dan aan ons door en wij zullen dat ook op deze site plaatsen. Wij zullen dat en met ons de lezers, zeer verwelkomen! U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen en doe dat dan via de contactgegevens rechtsboven in de balk.

Alvast bedankt! Lees verder...

Surprises maken geen taart maar een hart van gips

 De komende tijd willen wij wat aandacht besteden aan pakjesavond en het maken van surprises.
Heeft u ook leuke ideeën om surprises te maken geeft dat dan aan ons door en wij zullen dat ook op deze site plaatsen. Wij zullen dat en met ons de lezers, zeer verwelkomen! U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen en doe dat dan via de contactgegevens rechtsboven in de balk.

Alvast bedankt!
Redactie Senioren Blogse

Lees verder...

Surprise maken, Puzzel maken van de tekening waar de schat verborgen is

 De komende tijd willen wij wat aandacht besteden aan pakjesavond en het maken van surprises. Heeft u ook leuke ideeën om surprises te maken geeft dat dan aan ons door en wij zullen dat ook op deze site plaatsen. Wij zullen dat en met ons de lezers, zeer verwelkomen!

U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen en doe dat dan via de contactgegevens rechtsboven in de balk.
Alvast bedankt!
Lees verder...

Hobby, Tips voor het aanleggen van uw tuin

 Misschien heeft u zich ingeschreven voor de nieuwsbrief omdat een tuin heeft die (opnieuw) ontworpen en aangelegd moet worden.
Stelt u zichzelf eens deze vraag: hoeveel is mijn tuin waard? Hoeveel tijd en geld wilt u kwijt zijn aan een tuinontwerp en het realiseren daarvan?
Waarschijnlijk zo min mogelijk...en dat kan ik heel goed begrijpen.

Laten we even alle kosten die u kunt verwachten op een rijtje zetten:

Lees verder...

Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen te Utrecht

 Vissen is populairder dan ooit. Het kan niet anders of de zesde Hengelsport- en Visbotenbeurs die van 23 t/m 25 november in de Utrechtse Veemarkthallen wordt gehouden overtreft alle voorgaande edities. Fanatieke sportvissers uit het hele land trekken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Groothandels, winkeliers, organisaties en bedrijven weten uit de enquête dat de beurs een hoog rapportcijfer scoort. De gemiddelde bezoeker blijft liefst 3 uur aanwezig. De auto kan gratis geparkeerd worden. Utrecht vormt drie dagen de beste stek!

De waardering van het publiek voor de beurs komt niet vanzelf. Er wordt veel gedaan om van de beurs een echte happening te maken. De allerlaatste ontwikkelingen op hengelsportgebied staan te blinken; de informatievoorziening is optimaal dankzij de hengelsportorganisaties; de lezingen van cracks, de demonstraties en de shows. En niet te vergeten de afdeling visboten, buitenboordmotoren, visvinders en de reisbureaus met hun nieuwe exotische visreizen.

Lees verder...

Kunst met papier-maché

Benodigdheden

2 halve bollen van piepschuim (ongeveer 25 cm)
4 holle ronde stokjes +/- 12 cm
4 schroeven
4 ringen
gekleurd koord +/- 25 cm
stuk sterk ijzerdraad
1 zak papier-maché (1 kg)

Draai de poten met behulp van de schroeven vast in een van de halve bol. De ring gebruiken om de schroef niet in het piepschuim te laten verdwijnen. Dit worden de poten van de “kat”die we gaan maken. De poten moeten zo geplaatst worden dat ze iets naar buiten staan.

Met tape plakken we nu de bovenste helft van de bol op de onderkant van de bol, zodat we nu een bol op poten hebben.

Lees verder...

Zelf rozen maken van Crêpepapier, stap voor stap met foto's!

 Het is leuk om zelf papieren rozen te maken. Het lijkt heel moeilijk maar als u er een gemaakt heeft gaat de volgende heel gemakkelijk en het resultaat zal u verbazen.

 

 

 

Lees verder...

Slingers maken voor een bijzondere gelegenheid met zelfgemaakte foto!

 Heeft u binnenkort een verjaardag met een bijzonder tintje, 40 jaar, 50 jaar of 1 jaar, het maakt eigenlijk niet uit, u kunt altijd een leuke slinger maken voor de jarige.
Benodigdheden:
Wat touw, afhankelijk van de maat van de slinger.
Een leuke foto.
Wat plaksel.

Zet een leuke foto waarvan u een slinger wilt maken in paint (op bijna iedere p.c. aanwezig) en verklein de foto tot ongeveer de maten breedte 298 hoogte 448.

Lees verder...

Beeld maken van Speksteen

 Wilt u ook graag eens een beeldje proberen te maken maar u weet niet goed hoe u dat moet doen, met speksteen is het de moeite waard om daar eens mee te beginnen. U zult al gouw verbluffende resultaten hebben met deze steensoort. Het is natuurlijk het beste als u zich bij een clubje kunt aansluiten en e.e.a. onder begeleiding kunt gaan uitproberen. Hieronder in een paar stappen uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

Voor meer hobby onderwerpen kunt u kijken op Hobby.Blogse, een hele leuke site waar u wat aan heeft!

Lees verder...

Uw kleinkinderen bezig houden, leuke kleurplaten van Dora

 Bent u oop zoek naar leuke kleurplaten van Dora, wij hebben er enkele op deze site gezet. U kunt hier kleurplaten uitzoeken en uitprinten. Daarna zijn de kinderen weer even bezig.

 

 

Heeft u zelf een leuke tekening gemaakt die u graag op deze site wilt plaatsen, stuur ons een foto dan zetten wij hem op deze site. Maakt u met uw tekening mogelijk ook nog andere kinderen blij.  

 

Lees verder...

Leuk verjaardagscadeau voor de 50 jarige

 Uw persoonlijk model van de BR 50

 

Wordt u of een van uw vrienden of kennissen dit jaar 50 jaar? Dan heeft Märklin voor u een uniek verjaardagscadeau: een Märklin locomotief in H0 met het bedrijfsnummer 50 1957. Elke loc wordt met de hand geweathered, d.w.z. er worden met de z.g. airbrush methode aparte kleuren op aangebracht die de loc het uiterlijk geven zoals die in werkelijkheid ook was. 50 jaar is per slot de leeftijd om weer met modelsporen bezig te zijn niet waar!

Lees verder...

Golfboek voor beginners gratis te downloaden

 Van de nieuwe website van Onlibri kun je gratis boeken downloaden. Het eerste golfboek 'Golf voor beginners' is er al te downloaden!

Kunt u zich een betere manier voorstellen om een mooie zondag door te brengen, dan een heerlijke wandeling in de natuur afgewisseld met een uitdagend spel en goed gezelschap? Dan is dit boek wat voor u. Hoe heeft de golfsport zich ontwikkeld? Wat hebt u nodig als aspirant-speler? Wat houdt golfetiquette precies in? Deze en vele andere onderwerpen komen aanbod in het boek Golf voor Beginners.

Lees verder...

Met een sloep de rust van het water opzoeken

 Woont u aan het water dat is aangesloten op openwater dan moet u daar zeer zeker gebruik van gaan maken. Wat is er niet heerlijker dan rustig met een sloep de rivieren en plassen te gaan verkennen. Heerlijk rustig, geen hectiek maar rustig kabbelend water met naast u zwanen die op zoek zijn naar een geschikte nestplek. Het wordt tijd dat u op zoek gaat naar een mooie sloep. Wij hebben mogelijk iets voor u gevonden. Het zijn niet de goedkoopste sloepen die er zijn maar wel zeer compleet uitgerust.

ELNA sloep 650 spiegelsloep. ...

Lees verder...