Mckenzie kussens tegen lage rugklachten

LImageangdurig zitten in een slechte houding is een van de door McKenzie genoemde risicofactoren voor het krijgen van lage rugklachten. Robin McKenzie een autoriteit op het gebied van onderzoek en behandeling van rugpijn, heeft een Zitwigkussen ontworpen en ontwikkeld.
Het is echter pas goed mogelijk om een actieve lordose te handhaven als het bekken ook tijdens het zitten licht voorover gekanteld blijft; zittend op de voorzijde van de zitbeenknobbels. Een eenvoudige methode om deze zithouding in te nemen en te handhaven is het kantelen van het zitoppervlak. Als uw (bureau-) stoel hierin niet voorziet, dan is een eenvoudige en voordelige oplossing het zitten op een zgn. zitwig al dan niet in combinatie met een lenden- of superrol van McKenzie. Lees verder...

Jonge ontwerpers buigen zich voor Baden in Holland over toekomstig sanitair

ImageEen toilet waarmee je 180 graden kan draaien, waarop je automatisch in de juiste ‘houding’ zit of waarbij in het waterreservoir een spoelbakje zit ingebouwd. Het zijn slechts een aantal voorbeelden uit de presentatie Flush, te zien op de sanitairbeurs Baden in Holland, 16 en 17 februari aanstaande in Jaarbeurs Utrecht.

De presentatie is afkomstig van een groep jonge ontwerpers van de University of Applied Sciences uit Aken. Onder leiding van ontwerper Karel Boonzaaijer richtten zij zich het afgelopen half jaar op 'Het Toilet van Toekomst', wat resulteerde in de eindpresentatie Flush. In samenwerking met Stichting Verwarming & Sanitair wordt voor de vierde keer op rij een eindpresentatie van Akense studenten naar het tweejaarlijkse Baden in Holland gehaald. In totaal zijn tijdens Baden in Holland ruim twintig ‘Toiletten van de Toekomst' te zien.

Karel Boonzaaijer, die naast zijn ontwerpbureau met Dick Spierenburg sinds 2000 docent verbonden is aan de faculteit design van de universiteit van Aken, verdiepte zich het afgelopen half jaar samen met zijn 28 studenten in het onderwerp toilet. “Tot onze verbazing kwamen we er achter dat er de afgelopen 100 jaar eigenlijk weinig veranderd is wat het toilet betreft. Eigenlijk is en was het simpelweg een gat in de grond, met daarboven een ‘poepdoos’ van hout of porselein. Met deze kennis als uitgangspunt hebben de studenten vervolgens de toiletpot vanuit diverse uiteenlopende invalshoeken bekeken, zowel op het gebied van vormgeving als functionaliteit. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verschillen tussen mannen en vrouwen? Hoe ga je met water om? Wat is eigenlijk de beste houding en hoe is het gesteld met de hygiëne? Het resultaat zijn 25 prototypes van het toilet van de toekomst op schaal 1:2.” Lees verder...

Actief ontspannen, gezellige dansavonden in prachtig hotel

ImageOrganisatie Actief Ontspannen is een organisatiebureau met vernieuwende ideeën voor vrijetijdsbesteding in Nederland.
Door middel van zorgvuldig samengestelde arrangementen proberen zij een perfecte balans te zoeken tussen enerzijds een heerlijk ontspannen verblijf in een prachtig vier sterren hotel, en anderzijds dit verblijf te koppelen aan een gezonde leuke activiteit.
Met unieke actief ontspannen stijldansarrangementen bent u zeker van een geweldig weekend weg of avondje uit.
Ontmoet nieuwe mensen tijdens dit gezellige ongedwongen weekend en geniet met elkaar van een heerlijke avond muziek en dans.

Houd deze organisatie ook in de toekomst in de gaten voor meer geweldige arrangementen, of meld u aan voor de nieuwsbrief als u op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwste arrangementen.
Op zaterdagavond vrijdansen op live muziek, een heerlijk avondje uit. Organisatiebureau Actief Ontspannen verzorgd deze avonden. Het maakt niet uit op welk niveau u danst, of dat het al lang geleden is dat u voor het laatst gedanst heeft.

U kunt een volledig verzorgd avondje stijldansen op live muziek. Ook kunt u dit avondje aankleden met één of meerdere overnachtingen in het prachtige hotel Zuiderduin aan de Egmondse kust. In goede samenwerking met Zuiderduin zijn er zorgvuldig arrangementen samengesteld. Lees verder...

Pas 55+

 Onder de naam PAS 55+ worden bewegingsactiviteiten en educatieve activiteiten aangeboden aan senioren. In de loop der jaren is het deelnemersaantal hierbij sterk gegroeid. Er nemen wekelijks bijna 2.000 ouderen deel aan een of meerdere bewegingsgroepen van de SDOH.

Het aanbod van deze activiteiten is enorm en bestaat uit: gymnastiek, stijldansen, volksdansen, watergymnastiek, yoga, sport & spel, koersbal, fitness, wandelen, aquajogging en tennis. Onder het motto 'een mens is nooit te oud om te leren' worden er door de SDOH ook educatieve activiteiten georganiseerd, zoals cursussen Engels, computerkunde en tekenen/schilderen.
Lees verder...

Vakantiebeurs 2008: fietsen en wandelen zeer populaire buitenactiviteiten

Persbericht
Utrecht, 20 december 2007

Themaroute 'Hiking & Cycling'

Fietsen en wandelen zijn de twee meest beoefende buitenactiviteiten van Nederlanders in hun vrije tijd en op vakantie in eigen land of ver daarbuiten. Tijdens de Vakantiebeurs 2008 is volop aandacht voor korte en lange trips met de tweewieler. In hal 12 is een fietsparcours, maar ook de liefhebbers van nordic walking kunnen zich sportief uitleven.

Op de stand van VVV Nederland in deze hal is de gratis VVV Fietskrant verkrijgbaar.

Deze uitgave is speciaal ontwikkeld voor de Vakantiebeurs en bevat informatie, tips en weetjes over fietsen in Nederland, met leuke picknickplaatsen, fietsveerpontjes, bijzondere koffiehuizen en slaapadressen.

Lees verder...

Landelijke Vereniging Groepswonen van Ouderen

 De Landelijke Vereniging Groepswonen van Ouderen (LVGO) is in 1984 opgericht.

Medio 2005 zijn er ca 160 woongroepen en 60 initiatiefgroepen lid van de LVGO. Verder telt de vereniging ongeveer 1000 individuele leden.


Kenmerken van een woongroep van ouderen:

- het gaat om een project van zelfstandige woningen met tenminste één gemeenschappelijke ruimte
- er is sprake van deelname in een groep, die tenminste inhoudt dat er bereidheid is tot gezamenlijke activiteiten en wederzijdse hulp
- bewoners vormen samen een vereniging waarvan de leden in gezamenlijke verantwoordelijkheid het project bewonen en zelf (mee) bepalen, wie als nieuwe bewoner wordt toegelaten

Groeps-woonprojecten van ouderen kunnen er zowel in koop- als in huurwoning zijn. Elk project heeft zijn eigen identiteit en kiest zijn eigen bewoners. De groep kan er voor kiezen een groot huis te bewonen, anderen kunnen ervoor kiezen een speciaal voor hen gebouwde woning te laten bouwen. Er zijn legio mogelijkheden.

Lees verder...

Ouderen steeds wiebeliger op de fiets.

 Het aantal 55-plussers dat na een fietstochtje in het ziekenhuis, of erger nog, op de begraafplaats beland, is de afgelopen jaren dramatisch gestegen. Dat meldt de Stichting Consument en Veiligheid.

Fietsen is een favoriete bezigheid onder senioren. Vooral met mooi weer zijn ze massaal op de wegen en fietspaden te vinden. De keerzijde hiervan is het hoge aantal ongelukken. Ieder jaar komen ongeveer 3.400 mensen van 55 jaar of ouder in het ziekenhuis terecht vanwege een fietsongeval. Tussen 2001 en 2005 is het aantal ziekenhuisopnamen met 21 procent gestegen. Ieder jaar overlijden 110 ouderen aan de gevolgen van een fietsongeval. De helft is 75 jaar of ouder. Lees verder...

Houd ouderen in het arbeidsproces

 De algemene gedachte is om ouderen zo lang mogelijk in het arbeidsproces te laten functioneren. Dit lukt echter niet omdat de werkgevers liever jong en flexibel personeel hebben. Ook de oproep van de Heer Nijpels, voorzitter van GrijsWerkt zal er weinig aan veranderen.

Dit is de wens van de Heer E.Nijpels, voorzitter van de Regiegroep GrijsWerkt. Hij brak een lans om oudere werknemers langer in dienst te houden. Er is een plan om te investeren in 200.000 banen, maar de Heer Nijpels merkt terecht op dat er ook geïnvesteerd moet worden in oudere werknemers. Hij doelt hierbij op de werknemers die het arbeidsproces willen of moeten verlaten. De gemiddelde leeftijd waarop een werknemer niet meer deelneemt aan het arbeidsproces ligt op 61 en 62 jaar.

Lees verder...

Beautyfood is vooral populair bij senioren.

 Beautyfood lijkt een hit te worden onder de Nederlandse senioren.
Het aantal 55-plussers zal de komende 30 jaar met 45% groeien naar 7,1 miljoen mensen. Die mensen zitten niet te wachten op producten met het label seniorenvoeding.

Verder blijkt uit onderzoek van Mintel dat producten die voor 40-plussers worden gelanceerd, door 55-plussers worden gekocht. Dat is volgens Jurgen van Leeuwen, directeur verkoop van internationaal onderzoeksbureau Mintel International, logisch: de mens wil zich jonger voordoen dan dat hij is. De moderne oudere blijkt zeer ijdel. In Spanje, Japan en het Verenigd Koninkrijk spelen supermarkten daarop in. In Japan gaat men zelfs zo ver dat schoonheidscrèmes naast het koelschap met beautyfood producten staan.

Lees verder...

Bemiddelpunt.nl voor hulp, aanbod en contact.

 De nieuwe site WWW.BEMIDDELPUNT.NL is hét nieuwe medium voor iedereen die iets zoekt of aanbiedt. Naast bestaande sites gaat het hier niet om artikelen, maar vooral om diensten en het leggen van contacten.
Nieuwsbrief Zorgbelang Drenthe, jaargang 6, nr.1 - maart 2007:

" Het toverwoord in de WMO is 'civil society". In goed nederlands: een zorgzame samenleving. Omzien naar elkaar moet opnieuw worden geleerd. Maar ook: waar vind je mensen die dat omzien naar elkaar in praktijk willen brengen ? In Drenthe is een nieuw initiatief ontstaan dat vraag en aanbod of gelijkgestemden, die samen iets willen ondernemen, met elkaar in contact brengt. Zorgbelang Drenthe geeft informatie over onderstaande informatie graag aan u door".
Er zijn veel mensen die, in meer of mindere mate, behoefte hebben aan ondersteuning en/of contact. Te denken valt aan gezinnen, alleenstaande ouders, mensen met een beperking, tweeverdieners of ouderen die wel enige ondersteuning kunnen gebruiken in het runnen van een huishouden dan wel in hun zorg voor de kinderen. Maar ook mensen die gewoon graag wat aanspraak willen, graag samen iets willen organiseren, iets willen ondernemen, kunnen zich inschrijven en contact zoeken met gelijkgestemden.

Lees verder...

Eerste VVV Zuid-Limburg Fietsdag een feit!

 Beleef het gratis mee op zondag 24 juni aanstaande

Vijf unieke fietsroutes door de Westelijke Mijnstreek en Parkstad Limburg -

Op zondag 24 juni aanstaande wordt de eerste editie georganiseerd van een VVV Zuid-Limburg Fietsdag. Deze VVV Fietsdag is een initiatief van VVV Zuid-Limburg en tien Zuid-Limburgse gemeenten uit de regio Parkstad Limburg en de regio Westelijke Mijnstreek. De vijf routes van dit unieke evenement voeren de deelnemers mee langs alle mooie stukjes en toeristische bezienswaardigheden van de gemeenten Beek, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen en Voerendaal.

Lees verder...

Ik Besteed Het Beter.nl komt op voor de kansarme kinderen binnen Nederland”.

 Ik Besteed het beter.nl is een nieuw landelijk opererend bedrijf waarin particuliere woningaanbieders, makelaars en winkeliers worden samengebracht.

 

Klaas Boersma, eigenaar, hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft het project gekoppeld aan een goed doel. Hij heeft hiervoor Ciske de Rat Foundation geselecteerd. Ciske loopt als een rode draad door het gehele concept. Deze sterk benadeelde kinderen zijn uniek en maken een belangrijk deel uit van onze maatschappij. Help deze kinderen, geef ze een beter leven. Hiermee onderscheiden wij ons op een bijzondere manier binnen de woningmarkt.

 

Wij roepen alle woningaanbieders op om hun Te koop / Te huur woning op de site van Ik Besteed het beter.nl te zetten.

Lees verder...

De Slimste Woning van Nederland

 Comfortabel, veilig en plezierig wonen en thuis kunnen werken en leren vormen de voornaamste behoeften van deze tijd. Stichting Smart Homes laat daarom verschillende mogelijke technische oplossingen zien in De Slimste Woning van Nederland. Dit is een unieke demonstratiewoning die op wisselende locaties in Nederland te bezichtigen is. Momenteel staat De Slimste Woning van Nederland in Amsterdam.

Waarom staat de Slimste Woning in Amsterdam/Slotervaart?

Lees verder...

Bodystart Omega 3 en Bodystart Multi

 Uw gezondheid is uw belangrijkste bezit. Daarom doen we ons best om zo gezond mogelijk te leven. We weten allemaal dat het belangrijk is om voldoende verse groenten en fruit te eten. En op te letten met snacks, snoep en tussendoortjes. Door onze drukke levensstijl van tegenwoordig wordt dit steeds lastiger.
In de praktijk blijkt dat we allemaal wel iets extra's kunnen gebruiken.
Vandaar dat het heel verstandig is uw voeding aan te vullen met supplementen. Dat kan nu heel gemakkelijk met BodyStart Omega 3 en BodyStart Multi.

Lees verder...

Dansvakanties voor Plussers

 Je wilt gaan bewegen maar weet eigenlijk geen sport die je wel zou willen doen, maar je houdt wel van dansen, wat houd je dan tegen om te gaan dansen. Dansen is ook een manier om veel van je spieren te gebruiken en als je het regelmatig doet, krijg je er ook nog conditie van.
Er is nu een mogelijkheid om er een midweek of langer dansend tussen uit te gaan.Het is een vakantiemidweek waarin u op een gezellige manier mensen ontmoet door middel van dans en zang, van een bepaalde soort en/of thema.
Er wordt zingend les gegeven met oog voor iedereen, de leiding geniet ervan als mensen door de dans "verrijkt" worden.
Geïnteresseerden in het thema of danssoort, kunnen goed aan hun trekken komen, doordat "Annie" daar op plezierige wijze mogelijkheden voor biedt, d.m.v. Lees verder...

Uw tweede woning op de Veluwe!

 U als senioren, heeft uw te groot geworden woning ingeruild voor een appartement zonder trappen en mist u nu toch wel de tuin, die u jaren lang met veel plezier onderhield, dan kunt u mogelijk een tweede woning aanschaffen op de Veluwe.

 

Op een rustig park, ideaal voor de wat ouderen, is dit chalet te koop.

Zeer luxe chalet (75 m2) op eigen grond (408 m2) op de Veluwe!

Het chalet is voorzien van:

Lees verder...

Hoe gaan de ouderen tegenwoordig wonen?

 Tegenwoordig denken er steeds meer ouderen te gaan verhuizen naar een andere woning. De kinderen zijn de deur uit, er hoeft niet meer gewerkt te worden en de woning is nu wel erg groot om onderhouden te worden. De kriebels komen om nog een keer te gaan verhuizen, maar waarheen? Ze hebben nu vaak een tuin en dat vinden ze nog steeds leuk, maar hoe ziet dat er na nog 10 jaar uit, kunnen ze dan nog die tuin onderhouden? Moeten ze dan weer gaan verhuizen, dat zal dan tegen die tijd niet meevallen, weer tien jaar ouder en welke gebreken zullen we tegen die tijd hebben. Toch maar gelijk een appartement nemen en geen tuin meer.

Gaan we midden in de stad wonen, dicht bij de winkels en uitgaansgelegenheden of zoeken we juist de rust van het buitenleven op.

Steeds meer mensen kiezen toch voor de rust en ook steeds meer mensen zoeken dat over de grens.

Lees verder...

Nieuw apparaat voor preventieve behandeling van osteoporose, dé ouderdomsaandoening van miljoenen babyboomers.

 Eenvoudig en multi-inzetbaar middel om botontkalking te voorkomen en te bestrijden.

Medlogics B.V. introduceert als eerste en enige de Juvent DMT technologie in Nederland. Amerikaans van herkomst en beproefd door de NASA wordt dit product inmiddels ook op het Europese vasteland (o.a. in Frankrijk en Duitsland) en in het Verenigd Koninkrijk met succes ingezet. Een revolutie, want de DMT technologie zorgt voor preventie van osteoporose. Dynamic Motion Therapy houdt in dat door zeer lichte vibraties het bot wordt gestimuleerd om zichzelf weer te gaan opbouwen. Voor ouder wordende vrouwen en mannen met osteoporose (1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen ouder dan 55 lijdt aan botontkalking) betekent dit een verminderde afname, of zelfs een toename van de botmineraaldichtheid. En dat met een behandeling van slechts 20 minuten per dag.

Lees verder...

Samen wonen, samen leven, groepswonen van ouderen: een alternatief voor gewone mensen.

 Wonen 50+: Zuid Nederlandse Vereniging van Woongroepen, is een vereniging van de Regio Zuid, waar woongroepen 50+ in Limburg, Noord Brabant en Zeeland lid van kunnen zijn.

De vereniging heeft als doel: het gedachtegoed van groepswonen 50+ te bewaren en versterken, het onderlinge contact tussen groepen activeren en ervaringen uitwisselen, het ondersteunen van initiatiefgroepen, overleg met provinciale overheden en ondersteuning van woongroepen bij overleg met gemeentelijke overheden. 

In de 60-er jaren, mede na de ontdekking van de gasbel, ook wel genoemd onze geldbel, werd aan de bejaarden (in die tijd was je op 65 jarige leeftijd bejaard) rusthuizen en bejaardenhuisvesting aangeboden. Prachtig verzorgt, alles werd je uit handen genomen. “Kom maar Opaatje, ga maar lekker zitten, wij zullen goed voor je zorgen”, was de welkomstboodschap. En het was zó oprecht gemeend.

Lees verder...

Nooit meer een golfbal zoek

 Vindt u het ook zo vervelend dat je die golfbal weer niet kunt vinden. Ben je lekker aan het spelen en genieten van het weer en de natuur, kan je die bal weer niet vinden. Het zoeken naar een bal kan nu veel sneller met behulp van de Scout. Het apparaat ter grootte van een mobiele telefoon, spoort zoekgeraakte golfballen op zoals te lezen is op Hetgolfkado.nl waar dit product te koop is.

De golfbalzoeker Scout heeft een 3.2 Mega Pixel Imager, die golfballen vindt tot op een afstand van 10 meter, zelfs als maar 1% van de bal zichtbaar is. Dit revolutionaire product maakt

Lees verder...

Tennis een leuke en gezonde sport

 Mensen die niet piep meer zijn, hebben het sporten in de loop der jaren meestal verlaten, te druk leven, met de kinderen op stap, familiebezoeken, studie etc. het sporten ligt al ver achter hen.

Er komt een tijd dat alle drukte voorbij is en de kinderen de deur uit zijn, het familiebezoek minder wordt er dus tijd vrijkomt voor hobby’s en waarom niet …. sporten. In de loop der jaren zijn we wat aangekomen en wat strammer geworden, kortademig en snel moe. Dan is het tijd geworden om wat te gaan bewegen!

Lees verder...

Goedkope rijbewijskeuring

 Voor 70-plussers geldt dat zij in principe elke vijf jaar een nieuw rijbewijs moeten aanvragen. (Zie voor de procedure hiervoor ook: Rijbewijs cbr)

Wie 70 jaar of ouder is moet zich voor een nieuw rijbewijs ook medisch laten keuren. De kosten van de medische keuring variëren van ongeveer € 25,00 tot zo’n € 75,00. Veel te duur! vindt de ANBO. De ANBO biedt leden daarom in samenwerking met de Unie KBO en PCOB  de mogelijkheid zich te laten keuren voor maximaal
€ 25,-. Verspreid over de provincie gevestigde officieel geregistreerde artsen voeren de keuringen uit

Lees verder...

Start 'Laat je ouders niet vallen' campagne

 Hoewel ouderen zich terdege bewust zijn van de vaak ingrijpende gevolgen van letsels door een val in huis, blijken ze zelf nog weinig te doen aan preventie. Om het tij te keren heeft Consument en Veiligheid een campagne ontwikkeld die kinderen moet stimuleren hun ouders daarbij te helpen. De campagne doet nadrukkelijk een beroep op de jongere generaties om samen met hun ouders of grootouders meer aandacht te besteden aan oplossingen, die valpartijen in en om huis helpen te voorkomen.

Lees verder...

Golf uitermate geschikt om in beweging te blijven.

 Lopen is gezond, wandelen in de natuur is aangenaam, bukken is goed voor de spieren en af en toe eens lekker uithalen en lekker uitswingen is goed voor het hele lichaam.

We hebben het dan over golf, een sport die de laatste 15 jaar zeer in opmars is voor jong en oud. Ik als natuurliefhebber kijk mijn ogen altijd uit als ik weer een golfbaan zie, die glooiingen van het terrein, het groene kortgeschoren gras waar ineens een gele zandkuil de aandacht trekt, de naaldbomen die her en der uit het groene gras omhoog komen, het zal je tuin maar zijn. En je moet niet raar opkijken als er in de verte ineens wat herten de baan oversteken, wat wil je nog meer. Het is dan toch heerlijk om hier een paar uur door te brengen en dat je dat ook nog kan doen met een leuke sport die goed is voor geest en lichaam....

Lees verder...

50 Plusbeurs in Antwerpen

 Vanaf 19 april zal er in Antwerpen een 50Plusbeurs gehouden worden, zeker de moeite waard om eens met een bezoek te vereren.

De volgende thema’s zullen gepresenteerd worden:

Entertainment: Live optredens van artiesten, dans, muziek, modeshows.

Modern Leven: Permanente vorming, cyber life en multimedia, informatiestands rond rechten en plichten, werkgelegenheid, relatie burger/overheid.

Lees verder...