Domaine La Vigerie Nuyte - Dordogne

 Verscholen in het heuvelachtige landschap van de Dordogne ligt het recent gebouwde, vrijstaande en exclusieve Domaine La Vigerie Nuyte. Gelegen in het rustieke gedeelte van de Dordogne, de zogenaamde "Perigord Vert".

Geniet van het authentieke Franse plattenland en trek u terug in een oase van rust, privacy, ruimte en echte natuur.

 

Lees verder...

Te huur schitterende vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad

In royaal huis zijn enkele kamers beschikbaar voor bed en breakfast.
Mooi nieuw aangelegd zwembad!
Volop visgelegenheid in de omgeving.
Volop kastelen in de omgeving.
 Grote tuin waarin je kunt inslaan voordat je naar de golfbaan gaat( 20 minuten rijden).
Gezien de grote toeloop is reserveren noodzakelijk.

Ontbijt en warme maaltijden zijn eventueel te verzorgen.

Een grote twee persoons kamer en twee kleine twee persoonskamers beschikbaar. Badkamer met ligbad.


In de maanden juni t/m augustus is ook de mogelijkheid aanwezig om de gehele woning te huren. Dan zijn er vier slaapkamers tot uw beschikking zodat er 6 slaapplaatsen beschikbaar zijn.

 

Lees verder...

Te koop Schitterende villa in midden Frankrijk met zwembad, voormalig Provençaalse boerderij volledig gerenoveerd!

 Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met nieuw zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen gedeeltelijk gerenoveerde oude boerderij ideaal voor 50 plussers!

In het kort

Geheel gerenoveerde en volledig geïsoleerde karakteristieke boerderij met nieuw zwembad op ruime kavel (ruim 10500 m2).

Daarnaast gelegen verder af te bouwen oude boerderij van 10 bij 8 meter.

Bouwstaat

Hoofdgebouw zeer goede staat, bijgebouw verder af te bouwen.

Lees verder...

Aantal AOW’ers over grens neemt toe

 Een op de elf AOW-uitkeringen gaat naar het buitenland. In de afgelopen tien jaar is het aantal in het buitenland woonachtige AOW’ers toegenomen met circa 100 duizend tot 237 duizend.

De trend is opwaarts’, zegt Michiel Vergeer van het CBS. ‘Maar het is lastig te voorspellen hoe sterk die stijging is. De afgelopen jaren is het aantal AOW’ers in het buitenland veel harder gestegen dan het totale aantal AOW’ers’. Het afgelopen decennium klom het percentage AOW-uitkeringen die naar het buitenland gaan van 6 naar 9 procent van het totaal....

De AOW’ers in het buitenland zijn ruwweg te verdelen in drie groepen: teruggekeerde gastarbeiders, ‘grenswerkers’ en geëmigreerde Nederlanders. Vooral gastarbeiders uit Spanje en Turkije zijn in de jaren zestig en zeventig naar Nederland gekomen en na verloop van tijd weer teruggekeerd naar hun geboorteland. De geëmigreerde Nederlanders zijn te verdelen in degenen die in de jaren vijftig en zestig naar de VS, Canada en Australië togen en de pensionado’s die de afgelopen jaren neerstreken in Duitsland, België, Spanje en Frankrijk. Goedkopere huizen waren meestal de aanleiding om naar Duitsland of België te vertrekken. Frankrijk en Spanje en sinds enkele jaren ook Turkije zijn in trek vanwege het betere klimaat.

Lees verder...