Boodschappen doen in.........Valkenburg

 Sinds 1833 is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte veel reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. Hier werd ook de eerste VVV van Nederland opgericht.

Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warmgele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken. Lees verder...

Boodschappen doen in.........Vaals

 Vaals beschreven en bezongen als "buitenland in eigen land" is Europa ten voeten uit.

Vaals en omgeving wordt door velen ook wel het wandel- en fietsparadijs genoemd. Terecht overigens!

Rond het Drielandenpunt kan men eindeloos wandelen door de uitgestrekte Duitse, Belgische en Nederlandse bossen. Men treft hier Europa's grootste doolhof aan, het Drielandenlabyrint.

Steden als Aken, Luik en Maastricht liggen naast de deur.

Lees verder...

Boodschappen doen in…….. Egmond

Shoppen aan de kust

 De Noordhollandse Noordzeekust heeft een keur aan dorpen en dorpjes. Verschillende plaatsen richten zich vooral op de toeristische bezoeker, wat ook duidelijk blijkt uit het aantal en soort winkels dat er is gevestigd. Maar er zijn ook dorpen die zich langzamerhand hebben ontwikkeld tot koopcentra met specifieke kwaliteiten, zoals het soort winkels maar ook de openingstijden. In het toeristenseizoen zijn het niet alleen de winkels die trekken, maar ook de markten en (avond)braderieën. En het lekkere van het winkelen aan de kust is dat een combinatie met een uitstapje op het strand of in de duinen eenvoudig is te maken.....

Lees verder...

Boodschappen doen in ............. Sittard

 Sittard, een stad om lief te hebben, vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek.

Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten en is daarmee een van de oudere steden van Nederland.

Sittard is rijk aan monumenten en musea. In 2000 is Sittard verkozen tot Groenste Stad van Nederland.

Lees verder...

Boodschappen doen in ....Landgraaf

 De jonge gemeente Landgraaf dankt zijn naam aan een mysterieuze prehistorische gracht (graaf) die midden door de regio loopt.

Momenteel verbindt de droge gracht ‘de Landgraaf' het bewoonde gedeelte met een schitterend heidegebied.

Landgraaf is een muzikale gemeente. Jaarlijks verzorgen honderden muzikanten, muziekkorpsen, harmonieën, fanfares en drumbands en het Landgraafse Symphonieorkest optredens in onder andere het multifunctioneel zalencomplex 'de Brandpoort'. Landgraaf is daarnaast bij velen bekend vanwege het Pinkpop festival dat ieder jaar weer met Pinksteren wordt georganiseerd, in en rond Megaland, aan de voet van de Wilhelminaberg. Lees verder...

Boodschappen doen in ...............Kerkrade

 Klankstad Kerkrade klinkt bij de kenners als muziek in de oren. Het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden.

De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade.
Tegenover het stationnetje ligt het alom bekende Industrion, een museum voor industrie en samenleving. Maak een reis door het verleden en beleef op een gepaste manier de tijd van toen en nu.

Lees verder...

Boodschappen doen in ..............Den Haag

 Den Haag betekent theater en cultuur, shoppen in de binnenstad of lekker uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin. Na een hapje en drankje bij een van de vele eetgelegenheden op het strand of in de binnenstad kunt u genieten van een van de leuke evenementen in Den Haag of lekker een café in duiken!

Wat is er vandaag te beleven, dat kunt u hier bekijken!

Lees verder...

De West-Friese (folklore) markten te Schagen.

 Deze week eens geen zaterdag om boodschappen te doen, maar we trekken er op een donderdag tussen uit.
Indien u van folklore houdt, moet u beslist eens op een donderdag gaan kijken in Schagen.
De West-Friese markten worden de laatste jaren jaarlijks tussen eind juni en begin september op tien donderdagen gehouden. De markten werden opgezet om in te spelen op het toenemende toerisme, in een tijd waarin het belang van de veemarkten terug liep. De markten trekken al vele jaren per seizoen zo'n 150.000 tot 200.000 bezoekers van buiten Schagen. Lees verder...

Boodschappen doen in .............Heerlen

 Heerlen groenste stad van Nederland
Heerlen kan zich tegenwoordig ‘groenste stad van Nederland' noemen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Wageningse bureau Alterra. Van de 30 grootste steden in Nederland (de G-30) heeft Heerlen het hoogste aantal vierkante meters groen binnen de bebouwde kom.
Heerlen is het hart van Parkstad Limburg. Dit is het gebied in Oostelijk Zuid-Limburg, op de grens van het Heuvelland en de uitlopers van de Eifel, waar eigentijdse stedelijke voorzieningen en de groene omgeving bij elkaar komen. Lees verder...

Boodschappen doen in ...........Wijk bij Duurstede

 In Wijk bij Duurstede zijn twee unieke wandelingen uitgezet: een poëzieroute, met dichtregels van bekende en minder bekende auteurs, in beeldhouwwerken en gevelstenen verwerkt.

Sinds 2000 is er ook de beeldenroute, ter gelegenheid van het feit dat de stad 700 jaar geleden stadsrechten heeft verworven. Er is toen een aantal projecten ontwikkeld, waaronder het plaatsen van een aantal kunstwerken ter nagedachtenis aan verdwenen poorten en torens die de stad vroeger rijk was.
Beide routes staan beschreven in de VVV-uitgave "Monument in de Schijnwerpers". Van de beeldenroute is ook een aparte beschrijving verkrijgbaar.

Lees verder...

Boodschappen doen in ..........Groningen

 Hanzestad Groningen: levendig en kleurrijk

Bedreven slingert de beiaardier vrolijke klanken de wereld in. Zijn spel danst over de Grote Markt in Groningen. De zonnewijzer op de Martinitoren schittert in het zonnelicht. Daaronder genieten toeristen en Groningers van een drankje op het terras van koffie- en theehuis De Kosterij met zijn gezellige markiezen en groenwitte luiken. Een bezoek aan Groningen begint zo niet verkeerd.

Met de Hanzeroute in je hand kijk je vanaf het VVV de Grote Markt over. De geur van gebakken visjes vullen de neus op de wekelijkse warenmarkt. Mooie historische gevels aan de ene kant van het plein. Op de achtergrond imponeert het stadhuis met vier statige zuilen, waarbij de rode geraniums voor een zwierig accent zorgen.

Lees verder...

Boodschappen doen in .............Apeldoorn

 Apeldoorn combineert de drukte van de stad met de rust van bos en heide. Uitgestrekte bossen, heidevelden, kilometers fietspaden, maar ook één van de grootste winkelcentra van Nederland, restaurants, attractieparken en een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur kenmerken de stad.

Winkelen

Het centrum kent een grote verscheidenheid aan winkels. Van de bekende grote (mode)ketens en warenhuizen tot kleine ‘snuffelwinkeltjes’. Met ruim 155.000 inwoners is Apeldoorn de ‘hoofdstad’ van de Veluwe en huisvest het één van de grootste winkelgebieden van Nederland.

Lees verder...

Boodschappen doen in …….

Vindt u zaterdags de boodschappen doen bij u vertrouwde Albert Heijn, Super of andere locale boodschappenwinkel ook zo vervelende aangelegenheid. Dat vonden wij ook. We hebben toen besloten om niet meer in onze eigen stad de boodschappen te doen, maar we prikten elke week een andere plaats op de kaart en gingen daar de boodschappen doen.

Het rondlopen in een vreemde winkel is toch weer iets anders dan in je vertrouwde winkel. Goed je kunt niet alles even snel vinden maar je ziet ook weer eens iets anders en… na het boodschappen even lekker in de stad rondneuzen en ergens op een terrasje een lekker kopje koffie drinken met een lekker saucijzenbroodje.

Lees verder...

Boodschappen doen in …….Medemblik

 Medemblik is een gezellige plaats om eens te gaan bezoeken een mooie haven en er zijn een tiental restaurants om eens lekker uit eten te gaan.

Kasteel Radboud dat een prominente plek inneemt, dateert uit 1288 en is een van de weinige kastelen die deze provincie nog rijk is. Een jaar nadat de dwangburcht gereed was, verleende graaf Floris V Medemblik stadsrechten. Vele gebouwen herinneren aan het rijke verleden van het altijd knus gebleven stadje, zoals het voormalige Weeshuis en de Hervormde Kerk. Stoom is volop te vinden bij de halte van de Museumstoomtram of bij het Stoommachinemuseum in het gemaal de Noorder Koggen.

Zoals veel plaatsen aan het IJsselmeer is ook Medemblik een watersportgemeente. Er zijn moderne jachthavenvoorzieningen, en een buitengaats gelegen zeilwedstrijdcentrum, maar ook ligplaatsen in de oude havens naast de bruine vloot of de oude visafslag. Medemblik geldt als nationaal centrum voor (internationale) zeilwedstrijden en ook de Olympische ploeg traint hier. 

Lees verder...

Boodschappen doen in .................Breda

 Breda, stad van verleden, heden en toekomst

Breda is een bruisende stad. Of u nu komt voor de rijke historie, de bijzondere hedendaagse architectuur, de heerlijke winkelstraten of een museum of tentoonstelling. In Breda vindt u het allemaal. En wilt u even weg van de drukte? Prachtige bossen omringen Breda en in het schitterende dal van de rivier de Mark is het heerlijk wandelen en fietsen.

Breda is een historische stad waar verleden, heden en toekomst hand in hand gaan. Naast pronkstukken als de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk (volgens de deskundigen een van de mooiste monumenten van Nederland!), het Kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof kent Breda ook prachtige hedendaagse architectuur

Lees verder...

Boodschappen doen in……Meppel

 Het kleine stadje, gelegen in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel heeft veel te bieden. Als uitgangspunt voor een vakantie, maar ook als wooncentrum valt Meppel op door de grote variatie van het omliggende landschap. Vroeger werd vanuit hier de turf uit Drenthe verscheept, vooral met het westen van Nederland ontstonden zo handelsbetrekkingen. In huidige straatnamen als Keizersgracht, Heerengracht, Prinsengracht komt dit nog tot uiting.

Tegenwoordig is Meppel één van de belangrijke uitgaans- en verzorgingscentra in de regio. De binnenstad heeft een gezellig karakter met oude geveltjes, kleine straatjes, mooie pleinen en volop gezellige terrasjes

Lees verder...

Boodschappen doen in …….Steenwijk

 De oude vestingstad Steenwijk is een belangrijk economisch en sociaal-cultureel centrum van Noordwest-Overijssel.

Bovendien ligt Steenwijk in een aantrekkelijk landschap met o.a. drie landgoederen, die een aaneengesloten gebied vormen van 1.200 ha. Prachtige fiets- en wandelroutes doorkruisen deze regio, waarin een oude Germaanse rechtplaats voorkomt, die door twee grote zwerfstenen (in de volksmond 'koe' en 'kalf') gemarkeerd wordt.

De binnenstad is aantrekkelijk met een groot plein, veel terrasjes, historische panden en een afwisselend winkelbestand....

Lees verder...