Leen Caboor met een nieuw boek

 Bali, mango met pit
en hoe ik mezelf tegenkwam

Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om zijn zaak te verkopen en samen op wereldreis te vertrekken.

Het boek is een eigenzinnig reisverhaal, niet enkel in plaats en tijd, maar ook in lichaam en geest. Het beschrijft een innerlijke transformatie en spirituele evolutie. Op een aanstekelijke en openhartige manier verhaalt het over drijfveren, onzekerheden en obstakels om dromen te verwezenlijken. Maar ook tegenslagen blijven niet uit en na India settelen ze in Bali. Via dagelijkse taferelen wordt een beeld geschetst van leven als buitenlander in een Balinese context, met een Nederlands duikcentrum als decor. Het boek is doorspekt met humoristische anekdotes over verwondering, misverstanden en frustraties door cultuurverschillen. Hoe handhaven Vlamingen zich tussen Nederlanders en Balinezen? En hoelang blijft de betovering van het mystieke Bali? Mede door de ontmoeting met de Nederlander Bob Land, een kranige tachtiger, geeft het paradijselijke eiland ook zijn minder fraaie kantjes bloot.


Over de schrijfster
Leen Caboor (1954) is landbouwingenieur en woont in België. Na haar studies werkte ze vier jaar in een project voor plattelandsontwikkeling in Congo (het toenmalige Zaïre), samen met haar man. In 2006 onderbrak ze haar loopbaan in België en verbleef zes jaar in het buitenland, overwegend in Indonesië. Sinds 1993 beoefent ze Sahaja Yoga meditatie.

Leen Caboor
Uitvoering: Boek (paperback)
Nederlands ISBN: 9789089545015
470 pagina's | Beschikbaar | Elikser B.V. Uitgeverij | 28-12-2012
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 24,95 (incl. BTW)

Dit boek bestellen, klik hieronder op het boek!

Reacties

Een boek om je eens lekker bij te nestelen.
Heel plezierig en vlot om te lezen. Humor met diepgang. Een kijk in de ziel van de auteur.

In een tijd waarin kicks de bovenhand halen en we de grenzen van onze gevestigde normen en waarden zoveel mogelijk trachten te verleggen, is dit boek een verademing.
Leen laat in haar ziel kijken.
Ze vertelt hoe haar levensweg een pad is vol bochten, kuilen en hindernissen.
In een gevatte, vlotte taal en met de nodige zelfhumor neemt Leen ons mee op haar eigen reis, zowel innerlijk als naar het mooie eiland Bali.
Een heerlijk, vlotgeschreven boek, dat je in 1 weekend verslindt en daarna rustig herleest.

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het leest heel vlot en er zit ook humor in. Het verhaal gaat over hoe Leen en pat een nieuwe weg inslaan in hun leven en alle hindernissen die daar bij komen. Je krijgt er ook mooie achtergrond info over Bali bij. Je krijgt ook een inkijkje in het leven van Leen en al haar innerlijke worstelingen.
Het was een boek dat naar meer smaakt.

Ik kan het aan iedereen aanraden.

Piet

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
05b958
Onthoud mijn gegevens!